Douglas Beşiktaş'tan servet kazandı

Beşiktaş'a 1.5 milyon euro imza parası ve yıllık 800 bin euroya imza atan Douglas, 2.5 senelik sürede kazandığı para ile Siyah-Beyazlı takımın en pahalı futbolcusu oldu.

AKŞAM

2018 yaz transfer döneminde Barcelona'dan Sivasspor'a kiralık olarak gelen ve Kırmızı-Beyazlı takımda 32 maça çıkarak 3 gol, 7 asistlik performans sergileyen Douglas Pereira dos Santos, tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Brezilyalı oyuncunun bu performansına kayıtsız kalamayan Beşiktaş, Barcelona ile temasa geçerek Temmuz 2019'da Sambacı'yı renklerine bağladı. Douglas'ın Siyah-Beyazlı takıma transferi, o dönem büyük yankı uyandırsa da Brezilyalı sağ bekten istenilen verim alınamadı. Yaşadığı sakatlığın ardından gerileyen Douglas, gözden düştü.

BAŞKA YERDE BULAMAM

Üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle performansı düşen Douglas, Siyah-Beyazlı takımda 5'i Süper Lig, 2'si Avrupa Ligi olmak üzere toplamda 7 karşılaşmada forma giydi. Brezilyalı son olarak ise 26 Ocak 2020'de oynanan Göztepe mücadelesinde 58 dakika sahada kaldı. Ardından oynanan 5 mücadelede forma giyemeyen Sambacı, mart ayında yeniden sakatlandı. 2020 yaz transfer döneminde kendisinden takım bulması istenen Douglas, "Bu parayı başka yerde bulamam" diyerek Beşiktaş'ın bu teklifini reddetti ve ardından Siyah-Beyazlı kulüp tarafından kadro dışı bırakıldı.

MAÇ BAŞI 557 BİN € KAZANDI

2021 yaz aylarında da takımdan ayrılmayan Douglas, Siyah-Beyazlı takımla 3 yıllık sözleşme imzalamış ve yıllık 800 bin euroya anlaşmıştı. Douglas'a o dönem de imza parası olarak 1 milyon 500 bin euro ödendi. Şu ana kadar Beşiktaş'tan toplamda 3 milyon 500 bin euro para kazanan Douglas, oynadığı maç ve aldığı para kıyaslandığında Siyah-Beyazlılar'ın en pahalı futbolcusu oldu. Maç başına şu ana kadar 557 bin euro bugünkü kurla 8 milyon 602 bin Türk Lirası kazanan Douglas'ın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Beşiktaş yönetiminin sezon sonuna kadar alacağı olan 400 bin euroyu da 31 yaşındaki sağ beke verip devre arasında yolları ayırmayı planladığı belirtildi.