Dortmund, kırmızı-beyaz! Yoğun yağış ve taraftarlar arasında gerginlik

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda Türkiye - Gürcistan karşılaşmasını izlemek isteyen taraftarlar, Dortmund'daki BVB Stadyumu'ndaki yerini aldı. İşte gün boyu yaşanan gelişmeler...

A Milli Futbol Takımı'nın, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynayacağı Gürcistan maçı öncesinde Türk taraftarlar, Dortmund sokaklarını kırmızı-beyaza çevirdi.

Taraftarların yerel saatle 12.00'den itibaren KleppingStraße'de kurulan Fan Zone'da toplanmasıyla başlayan etkinlik için özel olarak hazırlanan Milli Takım Taraftar Otobüsü'nde sanatçılar Sefo ve Murda, sevilen şarkılarına yer verdikleri performanslarıyla alana gelen taraftarları coşturdu. Sefo, A Milli Takıma EURO 2024 serüveni için hazırlayarak armağan ettiği "Türkiye'm" şarkısını seslendirirken, taraftarlar da kendisine eşlik etti.

YAĞMUR BAŞLADI, TARAFTARLAR STADYUMA DOLUŞTU

Maçın başlamasından 2 saat önce, hava tahminlerinde günlerdir uyarı yapıldığı gibi yağmur başladı. Giderek yoğunluğunu arttıran yağmur sebebiyle stat dışında eğlenen taraftarlar, stadyuma giriş yapmak zorunda kaldı.

Signal Iduna Park'ın çatısından yağmur sularının tribüne doğru aktığı görüldü. Maçın başlamasına yakın yağmurun şiddeti azaldı.

TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK

Maçın başlamasına kısa süre kala Türk ve Gürcü taraftarlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

FATİH TERİM'DEN DESTEK

Teknik direktör Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan ile karşılaşacak A Milli Takımımız ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Terim'in o açıklamaları...

"Çok yetenekli bir takımımız var. İyi bir hocamız var. O güne göre en önemli ayrılık şu; dışarıda oynayan daha fazla futbolcumuz var. Yetenekli bir takımımız var, o gün de yetenekli bir takımımız vardı. Oyuncularıma haksızlık edemem. Zaten bunların da çoğu, dokunduğum oyunculardan bir grup. O yüzden açıkçası, Türk Milli Takımı'nı yenmek hiç kolay değil. Muhteşem maçlar oynadık. Çok güveniyorum onlara. Onlarla ilgili hayalim çok uzun. İnşallah öyle olacak. Birinin, birini aratmadığı bir milli takımımız var. Bütün kalbimle, gönlümle onların yanındayım"

DORTMUND SOKAKLARINDA MEHTER MARŞI!

A Milli Takımımız, Gürcistan ile karşı karşıya geldiği maç ile birlikte EURO 2024 serüvenine başladı. Türk taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma öncesinde ortaya renkli görüntüler çıktı. Maç öncesi toplanan taraftarlar, tezahüratlar ve Mehter Marşı'yla takımlarına desteklerini gösterdi.

İŞTE STADYUMDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER