Dönüş kralı-2

Mısır’ın İngiltere’yi mağlup etmesiyle en iyi grup üçüncüleri arasına adını yazdıran Sellas Tetteh’in öğrencileri, Portekiz’den sonra Şili’yi de geriden gelerek mağlup etti ve yarı finalde Fransa’nın rakibi oldu.

TANER AYYILDIZ

U20 Dünya Kupası’nda Gana mucizesi yaşanıyor. Oynadığı ilk iki maçta Fransa ve İspanya’ya yenildikten sonra herkesin elendiği gözüyle baktığı Gana, yarı finale çıkarak imkansızı başardı. Gruptaki son maçında ABD’yi 4-1 yenen Gana, puanını 3 yaparken averajını da sıfırladı (5-5). E Grubu’nda son maçta Mısır ile İngiltere karşılaştı. Beraberlik iki takıma da yaramıyordu. İngiltere’ye tur için galibiyet, Mısır’a ise 3 farklı galibiyet gerekliydi. Gana’nın ikinci tur vizesi alabilmesi için Mısır’ın 1 veya 2 farklı galibiyeti veya karşılaşmanın berabere bitmesi gerekiyordu. 

MISIR SAYESİNDE 2. TURDA 

MISIR, İngiltere’yi 2-0 mağlup edince Gana, en iyi 4. grup üçüncüsü takım olarak ikinci tura çıktı. Hiçbir zaman inançlarını kaybetmediklerini belirten Teknik Direktör Sellas Tetteh, Portekiz karşısında da futbolcularına bu doğrultuda motive etti. İkinci turda son 12 dakikada 2-1 yenik giren Gana, Araba ve Boakye’nin golleriyle çeyrek final vizesini kaptı. 

‘TANRI BÜYÜKTÜR’

Şili karşısına 2 kez geriye düşen Gana, Latinler’i mucizevi bir şekilde eledi. 113’te Seidu ile eşitliği yakalayan Afrika’nın gururu, 120+1’de Assifuah ile yarı finale çıktı. Zafer sonrası dua eden Ganalılar, hep bir ağızdan “God ise great” (Tanrı büyüktür) diye haykırdı. Kaleci ve defans hattının zayıflığına rağmen Gana, orta sahada Aboagye’nin yaratıcığılı ve çalışkanlığı, Boakye ve Assifuah’ın yıpratıcılığı ve iş bitiriciliğiyle “Geri dönüşlerin kralı” oldu ve Euro 2008’deki Türkiye’yi çağrıştırdı.  

GALATASARAY'DAN FİLM GİBİ TRANSFER

'FENERBAHÇE GALATASARAY'A RESMEN TOKAT ATTI'

AYTÖRE: 'AYSAL'IN HALİ NARKOLEPSİ'

İŞTE FENERBAHÇE'NİN UÇAĞINDAKİ 12 TANIDIK İSİM

BİLİC: 'TERİM'E SAYGIM VAR AMA...'

MUSTAFA AKÇAY:'İNANÇLI ANARŞİSTİM'

CHEDJOU: 'İNTER DEĞİL GALATASARAY!'

BEŞİKTAŞ'TAN 1 GÜNDE 4 BOMBA

KRASİC FENERBAHÇE İÇİN FEDA DEDİ

GALATASARAY İÇİN KULÜBÜNE REST ÇEKTİ

GALATASARAY'IN 'DURAN ADAMI' OLDU! GİTMİYOR!