Doktorlar Anthony Nwakaeme'nin ‘Yusuf Şimşek yeteneği'nin sırrını çözdü

Dar alanda attığı enfes çalımlarla tanınan Anthony Nwakaeme'nin yeteneğinin sırrı çözüldü. Tel Aviv Üniversitesinden Dr. Haim Bilon'un Anthony Nwakaeme için “İskelet kasının elastikiyet kuvveti çok güçlü” tespitini yaptığı ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Yusuf Şimşek de benzer yeteneğiyle ön plana çıkmış ve ‘Telefon kulübesinde çalım atıyor' yakıştırmaları yapılmıştı.

Türkiye

Top hakimiyeti, tekniği ve dar alanda attığı harika çalımlarla dikkat çeken Anthony Nwakaeme'nin yeteneğinin sırrını doktorlar çözdü. Anthony Nwakaeme'nin vücudunun Beer Sheva'da forma giydiği dönemde İsrail'de araştırma konusu olduğu ortaya çıktı.

NWAKAEME'NİN 'YUSUF ŞİMŞEK YETENEĞİ' ARAŞTIRMA KONUSU OLMUŞ

Tel Aviv Üniversitesinden Dr. Haim Bilon, Anthony Nwakaeme için "İskelet kasının elastikiyet kuvveti çok güçlü" tespitinde bulunmuş. Hatırlanacağı üzere Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Yusuf Şimşek de benzer yeteneğiyle ön plana çıkmış ve 'Telefon kulübesinde çalım atıyor' yakıştırmaları yapılmıştı.

ESNEKLİK VURGUSU

Bilon o dönem Nijeryalı futbolcunun vücudunun esnekliğinin sırrını şu sözlerle anlatmış:

"Sahip olduğu vücut yapısı, özellikle yüksek hızlarda yapılan hareketler sırasında ortaya çıkıyor. Bunu çıkaran ise kasın elastikiyet (esneklik) özelliklerinin ortaya çıkardığı kuvvet. Yer çekimine karşı yapılan hareketlerde, yere temas eden ektremitenin yapısında bulunan kas liflerinin boyu uzuyor. Güç kazanımı yer çekimine karşı koyacak türde hareket hızının arttığı fiziki aktiviteler sırasında ön plana çıkabiliyor."

Anthony Nwakaeme transferinde son dakika