Dikkat! Şampiyon çıkabilir

Galatasaray, Ankaragücü'nü yenerse şampiyonluğu garantileyecek. Cim-Bom 1 puan alırsa, Fenerbahçe'nin önce Antalya'yı yenmesi, derbiyi de en az 4 farklı kazanması gerekecek. Galatasaray, Başkent'te kaybederse Antalya'yı ve ezeli rakibini yenmesi Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak.

AKŞAM SPOR

Spor Toto Süper Lig'de son viraja girilirken şampiyonluk yarışında kritik hesaplar yapılıyor. 79 puana sahip olan lider Galatasaray, son hafta maç oynamadan Hatay'dan gelecek 3 puanla birlikte sezonu 82 puanla bitirmeyi garantiledi. Beşiktaş'ın matematiksel olarak kaybettiği ligde, F.Bahçe, ezeli rakibinin 5 puan gerisinde yer alıyor. Sarı-Lacivertliler'in şampiyonluk umudu devam ediyor. iki ezeli rakibin şampiyon olabilmesi için ne yapması gerekiyor? İşte o ihtimaller;

KANARYA'NIN UMUDU ANKARAGÜCÜ

Ezeli rakibine karşı 5 puanlık bir avantaja sahip olan Galatasaray, bugün Ankaragücü'nü deplasmanda mağlup etmeyi başarırsa şampiyonluğunu ilan edecek.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk umudunu sürdürmesi, lider Cim-Bom'un Ankaragücü'ne puan kaybetmesine bağlı.

Galatasaray, Ankaragücü'ne yenilirse, Fenerbahçe önce Antalyaspor'u, sonra da ezeli rakibini devirirse şampiyon olacak

GENEL AVERAJA DA BAKILABİLİR

Galatasaray, Ankara'da sahadan beraberlikle ayrılırsa, Fenerbahçe'nin önce Antalyaspor'u yenmesi gerekecek. Daha sonra da Sarı-Lacivertliler, Nef Stadı'ndaki derbiyi en az 4 farkla kazanmak zorunda. Çünkü Galatasaray, ilk maçta Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etmişti. Fenerbahçe, derbide 3 farkla galip gelirse, şampiyonu belirlemek için genel averaja bakılacak. Genel averajda Sarı-Kırmızılılar'ın 3 farklı üstünlüğü bulunuyor.

ELEME OYNAYACAK

Galatasaray, Süper Lig'i şampiyon tamamlaması halinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda yer alabilmek için eleme oynayacak. Sarı-Kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 16 kez grup aşamasında yer almıştı.

SINIRDALAR

Galatasaray'da Icardi, Mertens, Kerem, Oliveira, Rashica ve Midtsjö sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, sarı kart görmeleri halinde pazar günü Nef Stadyumu'nda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek. Öte yandan kırmızı kart cezalısı olan Zaniolo, A.Gücü maçında forma giyemeyecek.