Dikkat edin Fırtına var

Düşük tempoda geçen ilk yarıda Edin Visca 30'uncu dakikada Fırtına'yı öne geçirdi. İkinci devre, A.Gücü'nün baskısıyla başlasa da Karadeniz ekibi, kalesini gole kapadı. Başkent'ten 3 puanla ayrıldı.

AKŞAM SPOR

Edin Visca, bu sezon ligde 17. maçında 3. golünü attı.

A.Gücü'nde Efkan, 44'te topu direğe nişanladı.

Trabzon, mücadelede 0.93'lük gol beklentisi yakaladı.

Abdullah Avcı, 2. döneminde sadece 1 kez kaybetti (6G-3B).

123

Süper Lig'in 2007/08 sezonundan bu yana en fazla tek farklı galibiyet alan teknik direktör Abdullah Avcı.

5

Ankaragücü'ne konuk olduğu son yedi Süper Lig maçının beşini kazanan Trabzonspor (2B), bu galibiyetlerin tamamında kalesini gole kapattı.

TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM

Bordo-Mavililer'de Filip Benkovic, galibiyetin ardından "Çok önemli bir 3 puan. Bu sahada, zeminde oynamamın kolay olmayacağının bilincindeydik. Gayet iyi bir mücadele ortaya koyduk. Takımımla gurur duyuyorum. Şimdi hedefi miz bir sonraki maçı kazanmak. Ben her zaman yüzde 100'ümü vermeye çalışan bir oyuncuyum. Trabzonspor'da oynayan bütün futbolcular kalitelidir" ifadelerini kullandı.

GALİBİYET BİR İLAÇTIR

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, galibiyeti ve oynanan futbolu şöyle değerlendirdi: "Galibiyetle başlamak son derece önemli. 28 günde toplam 8 maç oynayacağız. Sakatlar ve Afrika Kupası ile beraber sınırlı bir şekilde gidiyoruz. Sahanın zemini çok sıkıntılıydı. Galibiyet her zaman ilaçtır. Oyunun kalitesini galibiyetler hızlandıracaktır. Oyuncular, maçı kazanmak için elinden geleni yaptı. Buna benzer senaryoyu daha önce yaşadım. Oyunun, ligin, oyuncu profi llerinin gerçekleri var. Dünyanın hiçbir takımı istediği oyunu oynayamıyor. Geçen gün 77 kez ceza sahasına giren Arsenal gol atamadı. Bu durum zaman zaman değişecek. Bu oyun artık bir televizyon oyunu oldu."