Digiturk'ün Süper Lig'den çıkmasının ardından beIN Sports iptalinde ceza ödenecek mi?

Digiturk iptali, beIN Sports iptali, Digiturk taahhüdü ve beIN Sports taahhüdü konuları futbolda yayın ihalesi ile yeniden gündem olurken; ihale öncesi üyelerine ''Süper Lig garantisi'' veren Digiturk, hakkını kaybetmesiyle birlikte beIN Sports üyelerinin nasıl bir aksiyon alacağı merak konusu oldu. Müşteriler Digiturk'ten ayrılırsa ceza ödeyecek mi? Digiturk/beIN Sports taahhüdü bulunan üyeler bu sorunun cevabını ararken konuya ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Ajansspor

Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports'u bünyesinde bulunduran Digiturk, kendisine verilen sürede Türkiye Futbol Federasyonu ile imzaları atmayınca 7 paket üzerindeki hakkını kaybetti. Digiturk'ün çekilmesinin kesinleşmesiyle TFF, 5 paket için Saran Group ve 2 paket içinse TRT ile masaya oturacak.

DIGITURK'TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Digiturk'ten açıklama geldi. Açıklamada, "TFF ve İhale Komisyonu'nun, mevcut belirsizlik koşullarında önemli ölçüde daha yüksek ve mali açıdan güvenli bir teklifi reddetme kararını dikkatle takip ettik. TFF ve komisyonun, Türk futbolu çıkarları için hareket etme sorumluluğu olduğunu da hatırlatmak istiyoruz" denildi.

İsmail Kartal'dan Fenerbahçe'ye Joachim Löw resti! Kimse bunu beklemiyordu

İHALE ÖNCESİ MÜŞTERİLERİNE GARANTİ VERDİ

Yayın ihalesi öncesi beIN'den aranan abonelere açılan telefonda "yeni dönem" garantisi verilmişti. Abonelerini arayan görevliler şu ifadeleri kullanmıştı: "Biliyorsunuz Süper Lig'de yayınlar yıllardır bizde. Gelecek dönemde de bu sürecek. Yıllık abone olmanız halinde Süper Lig yayını bizde olmazsa istediğiniz gibi sözleşmeyi feshedebilir beIN'den ayrılabilir ve bundan dolayı herhangi bir ceza ödemesi yapmazsınız. Sadece kullandığınız gün kadar ödeme yaparsınız."

Herkes Şenol Güneş'i Beşiktaş'a bekliyordu, Erman Toroğlu "duyduğuma göre" dedi ve açıkladı

CEZAİ İŞLEM OLMADAN AYRILMA HAKKI

TFF ile Saran Group ve TRT arasında bir hafta içinde imzaların atılması durumunda Digiturk/beIN Sports müşterilerine ceza ödemeden ayrılma hakkı doğacak.

Hakeme raketiyle saldırmıştı... Ünlü tenisçinin cezası belli oldu