Dev adım öncesi 9 kesik!

Bugün 2. Ön Eleme Turu'nda Lugano ile ilk maçı oynayacak Kanarya'da Samet, Levent, Zajc, Crespo, Peres, Emre Mor, Burak, Umut ve Cengiz kadroda yer almadı. Mourinho, Kent'i listeye yazdı.

AKŞAM SPOR

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu ilk maçında bugün İsviçre'nin Lugano takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. Thun Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.30'da başlayacak müsabakayı Portekizli hakem Tiago Martins yönetecek. Martins'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Bruno Jesus ve Hugo Andre Pires Ribeiro yapacak. Jose Mourinho yönetiminde 2024-2025 sezonunda ilk maçına çıkacak Sarı-Lacivertliler, tur için avantajlı bir skor almayı hedefliyor.

SÜRPRİZ KARAR RYAN KENT!..

UEFA kadrosunu açıklayan Fenerbahçe'de 9 kesik var. Samet Akaydin, Levent Mercan, Luan Peres, Crespo, Miha Zajc, Cengiz Ünder, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir yer almadı. Yeni transfer Levent'ten memnun kalmayan Mourinho; Samet Akaydin ve Cengiz Ünder'e de tavrını gösterdi. Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor gibi isimler de kamp döneminde hocanın gözüne giremedi. Sürpriz karar ise Ryan Kent oldu. Geçen sezon kadro dışı kalan İngiliz kanat oyuncusu, Cengiz'i kesti.

LEVENT, CENGİZ VE SAMET YOLCU

Fenerbahçe'de yeni transferler Oğuz Aydın ve Cenk Tosun UEFA listesine yazıldı. Bir diğer yeni transfer Levent Mercan'ın kadroda olmaması dikkat çekti. Karagümrük'ten gelen genç sol bekin kiralık olarak ayrılacağı ifade edildi. Samet Akaydin ise Alman ekibi Mainz ile görüşme halinde. Cengiz Ünder ise İtalyan ekibi Napoli ile anılıyor. Kadroya alınmayan toplam 9 ismin rövanş maçına kadar Fenerbahçe'den ayrılma ihtimali kuvvetli görülüyor.