Deschamps'tan 'Güneş' savunması

İsviçre faciası yaşayan iki hocanın da ''istifa'' sorusuna verdiği yanıtın benzerliği dikkat çekti: “Mesele bu değil, sorumlu benim. Bunu yönetmek için zamana ihtiyacımız var.” diyen Fransız teknik adam, Şenol Güneş'in, “Mesele bu değil. Tek sorumlu benim.” sözlerini hatırlattı.

AKŞAM

EURO 2020'de İsviçre'ye penaltılarla elenen Fransa'da Teknik Direktör Didier Deschamps'ın 'İstifa edecek misiniz' sorusuna verdiği yanıtın, Şenol Güneş'in benzer soruya verdiği cevapla örtüşmesi ilginç bir tesadüf olarak dikkat çekti. Türkiye'nin EURO 2020'ye katılan en kötü takım olarak evine dönmesinden sonra aynı soruya maruz kalan Şenol Güneş, "Mesele bu değil. Tek sorumlu benim. Bu sorumluluğun karşılığı işi bırakıp kaçmak mıdır yoksa çalışmak mıdır, siz daha iyi bilirsiniz. Şu anda istifa edip etmeme gibi bir düşüncem yok" ifadelerini kullanarak yanıt vermişti.

HER DAİM ONLARLAYIM

EURO 2020'nin favorisi olarak gösterilen Fransa da Türkiye gibi İsviçre yenilgisi sonrası eşyalarını toplayıp, evine dönmek zorunda kalan ikinci takım oldu. Son dünya şampiyonunun hocası da karşılaşmadan sonra yaşanan hayal kırıklığını istifayla gidermek yerine çok farklı yanıtlar verdi. Didier Deschamps'a, "İstifa edecek misiniz?" sorusu yöneltilince o da Şenol Güneş benzeri cevaplar verdi: "Mesele bu değil. Bu kadroda birlik ve beraberlik var. Sorumlu benim. İşler kötüye giderken ben onlarlayım, onlar da benimle. Bunu yönetmek için zamana ihtiyacımız var."

FRANSA SAHADAN SİLİNDİ

Fransa basını, elenmeyi "Hayal kırıklığı" olarak gördü. Spor gazetesi L'Equipe, maçın bitimine 10 dakika kala 3-1 önde olan Fransa'nın İsviçre'ye penaltı atışlarıyla yenilerek elenmesini "Sahadan silindi" şeklinde yorumladı. La Provence gazetesi ise, İsviçre'nin Fransa'yı 2 gole yakalaması, ardından penaltılarda yenmesini "Fransa'nın batışı" olarak gördü. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Le Parisien, Fransa'nın Mbappe'nin penaltı atışını kaçırmasıyla elenmesini, "hayal kırıklığı" olarak değerlendirdi.

"ONA KIZMAYIN"

Fransa'nın EURO 2020'den elenmesine neden olan penaltıyı kaçıran Mbappe suçluluk hissediyor. Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps ise "Kimse ona kızamaz. Kylian sorumluluk alıyor, suçlu hissediyor ama böyle olmamalı. Futbolda her zaman bu tür şey oluyor." dedi.

"BAŞINI DİK TUT"

Efsane futbolcu Pele, sosyal medya paylaşımında Mbappe'yi teselli etti. Brezilyalı efsane, paylaşımında 22 yaşındaki genç yıldızı teselli ederek, "Başını dik tut Kylian! Yarın yeni bir yolculuğun ilk günü." sözlerini kullandı.

"ZAMANI DEĞİL"

Hırvatistan Milli Takım hocası Zlatko Dalic istifa sorusu sonrası "Görevim hakkında cevap vermenin ne zamanı ne de yeri! Görev sürem 2022'nin sonuna kadar sürüyor. Şimdi gerçekten bunu konuşmanın zamanı değil." ifadelerini kullandı.

ÖZEL! Kazım Gürol Yılmaz: Vladimir Petkovic'i Samsunspor'da rahat bırakmadılar