Deplasman kralı Fenerbahçe

Bu sezon ligde rakip sahada hiç kaybetmeyen Sarı-Lacivertliler, son puan kaybını Adana Demirspor deplasmanında yaşadı. Avrupa'nın beş büyük liginde F.Bahçe'nin bu serisinde yaklaşabilen olmadı.

AKŞAM SPOR

Süper Lig'de son olarak Çaykur Rizespor'u deplasmanda mağlup eden Fenerbahçe, rakiplerine konuk olduğu maçlardaki galibiyet serisi ile dikkat çekiyor. Bu sezon ligde iç sahada oynadığı 13 karşılaşmanın 4'ünde toplam 9 puan kaybeden Sarı-Lacivertliler, deplasmanda sadece 1 kere puan kaybı yaşadı. Kadıköy'de Trabzonspor'a kaybeden Kanarya; Galatasaray, Samsunspor ve Alanyaspor karşısında 1 puana razı oldu. Deplasmanda ise sadece Adana Demirspor ile berabere kaldı. Bu puan kaybının ardından konuk olduğu 7 rakibini de mağlup etmeyi başardı.

BİR SONRAKİ RAKİP HATAY

Sarı-Lacivertliler'in bu başarısına Avrupa'nın beş büyük ligindeki hiçbir takım yaklaşamadı. Deplasmandaki galibiyet serisi ile fark yaratan İsmail Kartal'ın takımı, 3 Mart'ta Hatay deplasmanına çıkacak. Bir sonraki dış saha mücadelesini ise ligin ilk yarısında evinde puan kaybettiği Trabzonspor'a karşı verecek. Karadeniz ekibinin ardından F.Bahçe'nin ligde deplasmanda oynayacağı maçlar sırasıyla şöyle; K.Gümrük, Sivas, Konya ve G.Saray. Sarı-Lacivertliler, şampiyonluk hedefi doğrultusunda kalan tüm maçlarını kazanarak rekor kırmak istiyor.

FENER İLK KEZ GERİYE DÜŞTÜ

Rizespor deplasmanından 3 puanla dönen Fenerbahçe, bu sezon dış sahada ilk kez geriye düştüğü bir maçı kazandı. Dış sahada oynadığı 9 maçta kalesini gole kapatan Sarı-Lacivertliler; Beşiktaş, Kayseri ve İstanbul maçlarında gol yerken, bu müsabakalarda ilk golü atan ekip olmuştu. Bu sezonun genelinde ise toplamda 4 maçta ilk yarıyı mağlup bitirdi. İç sahadaki Karagümrük maçında ilk devreyi 1-0 yenik kapatan Kanarya, karşılaşmayı 2-1 kazanmıştı. Fenerbahçe, ilk 45 dakikasını mağlup bitirdiği 2 maçı ise kazanamadı. Kadıköy'de Trabzon ve Alanya karşılaşmalarının ilk yarılarında 1-0 geriye düşen Sarı-Lacivertliler, Trabzon'a 3-2 kaybederken, Alanya ile 2-2 berabere kalmıştı.