Dele Alli'den haber var! Tam 10 ay sonra...

Beşiktaş'tan ayrılarak kulübü Everton'a dönen Dele Alli, uzun süredir formasından uzak kalmıştı. Yaşadığı sakatlık sonrası futbola ne zaman geri döneceği bilinmeyen İngiliz futbolcu için önemli bir açıklama geldi.

Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Dele Alli, geçtiğimiz sezonun sonunda kulübü Everton'a geri dönmüştü. Üst üste sakatlıklar yaşayan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, 10 aydır sahalardan uzak ve son maçına Beşiktaş formasıyla geçtiğimiz Şubat ayında çıkmıştı.

Kariyeri büyük bir çöküşe giren İngiliz futbolcu için hocası Sean Dyche açıklamalarda bulundu. Dyche Dele Alli için, "Dele Alli iyiye gidiyor. Spor bilimleri ve fitness hocalarıyla birlikte sahalara geri döndü. Antrenmanlara da başladı ancak henüz takımla birlikte çalışmıyor. Umarım önümüzdeki hafta yavaş yavaş takım kadrosuna uyum sağlamaya başlar. Uzun süredir sahalardan uzak olduğu için hâlâ biraz işi var. Bir maç programına ihtiyacı var ama onu tekrar aramıza almak, onun için gerçekten sevindirici olacaktır. Çok şanssızlıklar yaşadı. En son 12-13 hafta önce aramıza katılacağı zaman yine sakatlandı. Ama iyi haber şu ki her şey yoluna giriyor ve kendisi iyi hissediyor. Onu yakın zamanda gördüm ve bana, 'evet, harika hissediyorum' dedi" ifadelerini kullandı.

Dele Alli'nin Everton'la sözleşmesi 2023-24 sezonunun sonunda bitecek.