''Darius Vassell etkisi yapar'' Ankaragücü dünyaca ünlü yıldızı resmen açıkladı...

İngiliz futbolunun 2000'lerde öne çıkan forvetlerinden Darius Vassell, 2009 yazında Manchester City ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından soluğu Ankara'da almıştı. Başkent ekibinin 2009/2010 sezonuna damgasını vuran transferi Vassell, Ankaragücü formasıyla 25 maça çıkmış 4 gol, 1 asist yapmıştı. Her ne kadar performans olarak beklentileri karşılayamasa da transfer o dönem hem İngiltere'de hem Türkiye'de çok konuşulmuştu.

Aksam.com.tr & AA

13 yıl önce Manchester City'den Darius Vassell'i alarak Avrupa futbolunu şaşkınlığa uğratan MKE Ankaragücü, dünyaca ünlü bir ismi daha bitirmek üzere: Danny Welbeck. Konuya ilişkin açıklamada bulunan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Evet, arkadaşlarımız Danny Welbeck ile bir görüşme yaptı ama oyuncuyla ilgili süreç devam ediyor. Biraz kafamızda soru işaretleri var." dedi. İşte detaylar...

Mert Hakan Yandaş flaş bir transfere vesile oluyor! Fenerbahçe'den ligi sallayacak hamle

Vassell, Türkiye'de böyle karşılanmıştı.

YENİ DARIUS VASSELL, DANNY WELBECK

2020/2021 sezonunda düştüğü Spor Toto Süper Lig'e bu sezon yeniden yükselen Ankaragücü, yeni Darius Vassell'ini yine İngiltere'de buldu: Danny Welbeck. Özellikle sosyal medyada gündem olan oyuncuyla ilgili gelen sorular üzerine Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Evet, arkadaşlarımız bir görüşme yaptı ama oyuncuyla ilgili süreç devam ediyor. Biraz kafamızda soru işaretleri var. Bu soru işaretleri bitmeden olmaz. Ekonomik ve bazı sorunlarla ilgili görüşmeler devam ediyor. Bitti demek yanlış olur. Orada görüştüğümüz başka isimler de var." cevabını verdi.

İkinci Dorukhan Toköz vakası! Djaniny'nin yerine olay transfer

Danny Welbeck son olarak Brighton & Hove Albion forması giydi.

"DANNY WELBECK ANKARAGÜCÜ'NE SICAK BAKIYOR"

Faruk Koca, Welbeck'le video konferans sistemiyle görüştüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

Oyuncu Ankaragücü'ne sıcak. Daha önce 'anlaştık' dediğimiz sporcu o değil. İngiltere'de oynayan, İngiliz olmayan bir oyuncu da var. Bitmeden açıklamamız doğru değil. İlk 11'de oynayacak 7 ya da 8 isim istiyoruz. Santrfor bölgesine en az iki isim almamız gerekiyor. Kanatlarda iki aldık, bir isim daha alacağız. 8 numaraya bir isim, ön liberoya da bir isim alacağız. Bir de sol bek alacağız. İlk yapılanmamız bu. Kampta aksaklık görürsek alırız. Şu an bir kaleciyle görüşüyoruz. Bahadır var zaten, ondan beklentimiz çok. Hocamızın da aklında birinci kaleci olarak Bahadır var. Tedbirlerimizi de alacağız.

Vassell, 2018 yılında Ankara Kızılay'daki Ankaragücü Store'da taraftarlar ile bir araya gelmişti.

Tolgay Arslan'ı havalara uçuran haber! Yeni takımı resmen belli oldu...