Drogba ve Sneijder kötü gözüküyor belki ama ‘beyin’ ve ‘ayak’ları iyi iş yapıyor.
Hakan YAŞAR
Sneijder’in takım savunmasına zararı çok büyük, Drogba yeterince enerjik değil ama 12. dakikadaki müthiş Burak golünde anormal etkileri var. Sneijder topu alışı-verişi, Drogba ismiyle. Burak’ın alışı-vuruşu müthişti. G.Saray için olabilecek en güzel gol oldu, erkendi de. Hatta Hamit’in direk talihsizliği olmasa G.Saray 2-0’ı bulup maçı kopartabilirdi. Ancak Sabri-Dany ikilisinin riskli hareketleri, “canlı bomba” halleri ürkütücüydü. Schalke Sneijder’in boşluğunu çok iyi kullandı, solu otobana çevirdi.
Yine de G.Saray, Melo, Semih, Riera’nın ayakta kalışı ile 44. dakikaya kadar direndi golü yememek için. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde saliselik hatayı cezalandırırlar. Nitekim kendini dünyanın en iyi ön liberosu sanan Dany’nin kısa pasında Schalke vurgunu, Jones’la beraberliği getirdi.
Fatih Terim mutlaka Sneijder’i çıkartmalı, Amrabat-Emre Çolak’tan birisini almalı. Umut Bulut da bu takıma şart. Yoksa bekleri forvet gibi oynayacak. Schalke ne açıdan bakarsanız bakın Şampiyonlar Ligi ayarında bir takım, bunu da gösterdiler. Her ne kadar kale önünde iki kişi evlere şenlik bir golü kaçırsa da ikinci yarı Fatih Terim’in hamleleri ile maç yeniden galibiyete dönebilir.