Danimarka, Avrupa Şampiyonası tarihinde bir ilki başardı

EURO 2020'de Rusya'yı 4-1 yenerek 3 puanla grubunu ikinci sırada tamamlayan Danimarka, adını bir üst tura yazdırdı. Vikingler böylece, 3 puanlı sistemde 3 puanla ikinci olarak gruptan çıkan ilk takım oldu.

İlk iki maçını kaybeden kırmızı beyazlılar, son maçını kazanarak grubu 3 puan ve averajla ikinci tamamladı. Vikingler, böylece Avrupa Şampiyonası tarihinde de 3 puanlık sistem baz alındığında 3 puanla grup ikincisi olarak çıkan ilk takım oldu. Danimarka ayrıca, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk iki grup maçlarını kaybederek eleme turlarına ulaşan ilk takım olmayı başardı.

2 PUANLIK SİSTEMDE 3 ÖRNEK VAR

1980 yılında grup aşamasının oynanmaya başlandığı turnuvada o yıl Çekoslovakya 1 galibiyet ve 1 beraberlikle 3 puan toplayıp grup ikinci olarak bir üst tura çıkmıştı. 1992 yılında da Almanya ile Danimarka Çekoslovakya ile aynı kaderi paylaşmışlardı. Ancak o dönem galibiyetlere 2 puan verilmekteydi.

PORTEKİZ 3 PUANLA 'EN İYİ ÜÇÜNCÜ' OLMUŞTU

2016 yılında ise Avrupa Şampiyonası ilk kez 24 takımla oynanmaya başlanmış ve Kuzey İrlanda ile Portekiz, 3 puanla en iyi üçüncüler arasına girip adlarını son 16'ya yazdırmışlardı.