Cüneyt Çakır'dan geceye damga vuran karar! Cristiano Ronaldo çılgına döndü

EURO 2020 F Grubu ilk maçında Macaristan ile Portekiz karşı karşıya geldi. Hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçı Portekiz 3-0 gibi net bir skorla kazanırken Cristiano Ronaldo attığı 2 golle tarihe geçti. Mücadele sırasında Cüneyt Çakır'ın verdiği bir karar ise Portekizli yıldızı çıldırttı. İşte detaylar...

Son Avrupa Futbol Şampiyonası'nın sahibi Portekiz, F Grubu'nda ilk maçına Fenerbahçeli Attila Szalai'nin formasını giydiği Macaristan karşısında çıktı. Dev mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetirken Ronaldo tarihe geçti.

TAM 67 BİN KİŞİ MAÇI İZLEDİ

Macarlar turnuvanın ev sahibi oldukları için mücadele Başkent Budapeşte'de bulunan 67 bin 215 kişilik Puskas Arena'da oynandı. Seyirci garantisinin yüzde 100 olarak verildiği Budapeşte'deki karşılaşma özlenen görüntülere sahne oldu.

MAÇI ÇAKIR VE EKİBİ YÖNETTİ

Ölüm Grubu olarak nitelendiren F Grubun'daki karşılaşmayı hakemimiz Cüneyt Çakır, yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun'la birlikte yönetti.

RONALDO BAYRAĞA DÖNDÜ

Karşılaşma öncesinde milli marşların okunması sırasında Portekiz'in dünyaca ünlü süper starı Cristiano Ronaldo, takım arkadaşlarının aksine marşı ülkesinin bayrağına dönerek okudu.

PORTEKİZ GULASCİ'Yİ GEÇEMEDİ

Mücadelenin ilk yarısına konuk ekip Portekiz çok baskın başladı. Ronaldo maçın ilk yarısında çok fazla topla buluşamazken tehlikeli olan pozisyonları da Macar kaleci Gulacsi engelledi.

RONALDO İNANILMAZ KAÇIRDI

Mücadelenin 43. dakikasında ise Cristiano Ronaldo inanılmaz bir gol kaçırdı. Ceza sahası için gelen pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Portekizli yıldız topu auta gönderdi.

RONALDO, ÇAKIR'A PATLADI

İkinci yarıda gol arayışlarını sürdüren Portekiz'de Cristiano Ronaldo, Macaristan ceza sahası içinde yaşanan bir pozisyon sonrası Cüneyt Çakır'a büyük tepki gösterdi.

PENALTI BEKLEDİ AMA...

Karşılaşmanın dakikaları 76'yı gösterdiğinde ceza sahası içinde bir pozisyona giren Ronaldo, topun Macar rakibinin eline çarptığı gerekçesiyle Cüneyt Çakır'a büyük itirazlarda bulundu.

VAR 'PENALTI YOK' DEDİ

Cüneyt Çakır bu itirazlar sonrası Portekizli futbolculara pozisyonun VAR'da incelendiğini belirtirken, daha sonra VAR odasından gelen kararla penaltı olmadığına hükmetti ve oyun devam etti.

MACARLAR GOLÜ BULDU AMA OFSAYT

Mücadelenin 80. dakikasında Portekiz'in yüreği ağzına geldi. Macaristan'da Schön golü buldu ama öncesi kalkan ofsayt bayrağı nedeniyle skor değişmedi.

TARİHE GEÇTİ

EURO 2020 F Grubu'nda Macaristan ağlarını biri penaltıdan olmak üzere 2 kez sarsan Portekizli Cristiano Ronaldo, turnuvadaki gol sayısını 11'e çıkardı ve turnuva tarihinin en çok gol atan futbolcu oldu.

EN FAZLA GALİBİYET ALAN OYUNCU

Ronaldo aynı zamanda yer aldığı 5 turnuvada da gol atmış oldu ve en fazla galibiyet gören futbolcu unvanını da eline geçirdi.

TURNUVA TARİHİNİN EN GOLCÜSÜ

Penaltı vuruşuyla Macaristan ağlarını biri penaltıdan olmak üzere 2 kez havalandırmayı başaran 36 yaşındaki yıldız futbolcu, toplamda gol sayısını 11'e çıkararak turnuva tarihinin en golcü futbolcusu olmayı başardı.

PLATİNİ'Yİ GEÇTİ

Ronaldo, turnuvada 9 gol atan Fransız futbolcu Michel Platini ile zirveyi paylaşıyordu. Öte yandan Portekiz'in Macaristan'ı 3-0 yenmesiyle yıldız futbolcu, turnuva tarihinin de en fazla galibiyet gören futbolcusu oldu.

MAÇIN YILDIZI

Gösterdiği müthiş performanslar biri penaltı olmak üzere 2 gol birden atan Cristiano Ronaldo mücadele sonrası 'Maçın Yıldızı' seçildi.

"KAZANMAK ÖNEMLİYDİ"

Maçtan sonra bir açıklama yapan Cristiano Ronaldo "2 gol atmamı sağlayan takımıma teşekkürler. Kazanmak önemliydi, 90 dakika boyunca iyi defans yapan bir takıma karşı 3 gol atmak önemliydi" ifadelerini kullandı.