Cüneyt Çakır Türkiye maçına!

UEFA, Euro 2020 öncesinde 4 maddelik korona talimatıyla hakemlerin kendi ülkelerinin maçlarını yönetebilmesinin yolunu açtı.

AKŞAM

Koronavirüs sonrası futboldaki kurallar da bir hayli değişti. UEFA, bir maça atanan hakem ekibinde hakemlerden birinin pozitif çıkması durumunda takımlardan birinin ülkesine mensup veya FIFA kokartlı olmayan bir hakemi o maça atayabilecek. Türkiye'nin bir maçında hakem veya yardımcılardan biri pozitif çıkarsa Cüneyt Çakır veya yardımcılarından biri Türkiye karşılaşmasına atanabilir!

48 SAAT DETAYI

Hükmen yenilgi kararı da değerlendirildi. Maça çıkabilecek kişi sayısı 13'ün altına inerse, maçlar en fazla 48 saat ertelenebilecek. Maç yine de oynanamazsa, hastalık bulunan takım, 3-0 yenik sayılacak. Ayrıca kadrodan hastalık nedeniyle çıkarılacak oyuncular tekrar kadroya alınamayacak.

TRANSFERDE REFORM

Öte yandan FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Yaptırımların sonuçlarını, karar vermeden önce düşünmemiz lazım. Bir kulübe ceza verdiğinizde, o kulübün olaylarla hiçbir ilgisi olmayan oyuncularını, antrenörlerini ve taraftarlarını da cezalandırmış oluyorsunuz. Yeni Kulüpler Dünya Kupası projesi, en iyi futbol etkinliği olacak. FIFA, maddi anlamda bu turnuvadan en ufak bir pay bile almayacak. Transfer sisteminde de reformlar düşünüyoruz. Transfer ücretleri, menajer ücretleri ve oyuncu maaşlarına kulüpler için bir harcama limiti koymayı tartışıyoruz." şeklinde konuştu.