Cumhurbaşkanı Messi

Arjantin halkı, adaylığını koyması durumunda ülke yönetimini dünya yıldızına teslim etmeye hazır gibi gözüküyor.

AKŞAM

Rmc Sport'un haberine göre; bir kamuoyu araştırma şirketi, anket düzenleyerek Arjantin'de cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda Messi'ye oy verip vermeyeceklerini sordu. Ankete katılanların yüzde 44'ü 'Evet' yanıtını verdi. Yüzde 17.5'luk kesim ise 'Belki' şıkkını işaretledi. 35 yaşındaki Messi her ne kadar politikaya girmeyi düşünmese de bu anketin ardından adaylığını koyması halinde ülkesinin başına geçebileceği ortaya çıktı. Şu anda Arjantin'de ondan daha çok sevilen birisi bulunmuyor.

İSTESİN SOKAĞA ÇIKILMAZ

Arjantin kalecisi Martinez de Dünya Kupası esnasında, "Messi, Arjantin halkına seslenerek bir gün boyunca sokağa çıkmamalarını istese, bunu yaparlar. O bir efsane" demişti. Messi'nin fotoğraflarının bulunduğu banknotların da yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor. 1986'dan sonra yeniden zirveye çıkan Arjantin'de kutlamalar sırasında Messi ve arkadaşları, Buenos Aires'e gidememişti. Kafile, ilgiden helikopterlerle geri götürülmüştü.

Tartışmaya kapalı

Manchester United'ın efsane futbolcularından Roy Keane, "Etrafınızdaki oyuncuları daha iyi hale getirmeniz bir büyüklük göstergesidir ve Messi bunu yapar. Bu tartışmaya açık değil. O inanılmaz bir oyuncu" dedi.