Cristiano Ronaldo'yu keşfeden adam konuştu: Geldiğinde günlerce ağlamıştı

Cristiano Ronaldo'yu keşfeden isim olan Aurelio Pereira, Sporting'deki hayatına sıkıntılı başlamasına rağmen yıldız futbolcunun gençlik dönemlerinde profesyonel futbolcu olabilme hayâlinden asla vazgeçmediğini anlattı.

O dönem Aurelio Pereira Sporting Lizbon'un altyapı koordinatörüydü. Cristiano Ronaldo ise henüz 11 yaşındaydı ve doğduğu yer olan Funchal'deki Nacional takımının altyapısındaydı.

Goal'e açıklamalarda bulunan Pereira, Ronaldo'nun doğduğu yerden ayrılıp ülkenin en büyük kulüplerinden birisine geldiğinde yaşadığı zorluklardan bahsetti.

"Ronaldo Lizbon'a geldiğinde henüz 12 yaşındaydı ve uyum sağlaması onun için çok zordu. Günlerce ağladı." diyen Pereira, şöyle devam etti:

Doğduğu yerden, ailesinden ayrılmış ve çok uzaktaki, farklı bir atmosfere sahip büyük bir şehre gelmişti. Onun için ne kadar zor olduğunu düşünsenize... Güçlü bir karakteri ve profesyonel futbolcu olma hayâlini gerçekleştirmek için sahip olduğu azim olmasa, kolaylıkla pes edebilirdi.

SPORITNG ALTYAPISINA NASIL GİRDİ?

Ronaldo'nun 11 yaşındayken çok yetenekli olduğunu anlatan Pereira, "İnanılmaz bir kontrolü vardı. Mental olarak çok güçlü ve azimliydi. 12 yaşındayken altyapımıza geldi ve denemeleri geçti. 16 yaşına geldiğinde ise as takıma yükseldi." diye konuştu.

Pereira, Ronaldo'nun Sporting Lizbon altyapısına katılma hikâyesini ise şöyle anlattı:

Nacional, Franco diye bir oyuncu almıştı ve o transferden sonra Sporting'e 25 bin euroluk bir borcu vardı. Bu borcu birkaç oyuncuyla ödemek istediler. Ronaldo da o oyuncular arasındaydı. Birkaç arkadaşımdan bu oyuncular hakkında rapor aldım ve Ronaldo'nun antrenmanlara katılmasını onayladım.

"Onu iki kez izledim ve yöneticilerimizden transferini istedim." diyen Pereira, şöyle devam etti:

Cristiano'dan daha büyük olan diğer çocuklar bile onun farklı olduğunu hissediyordu. O yaşta olmasına rağmen ağırlıklarla çalışıyordu.

Ronaldo'nun Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid forması altında Lizbon'a geri döneceği için çok heyecanlı olduğunu da anlatan Pereira, "Çarşamba günü Santiago Bernabeu'da olacağım ve maçtan önce Cristiano ile görüşmeye çalışacağım. Halen iyi bir ilişkimiz var. Eşleşmeden sonra da onunla mesajlaştık. O da Sporting'e karşı oynayacağı için oldukça heyecanlı." diye konuştu.

"RONALDO PORTEKİZ'İN KAHRAMANI"

Halen Sporting ile bağlantılarını sürdüren Pereira, Ronaldo'nun ilerleyen yıllarda kariyerine başladığı takım olan Sporting'e dönmesi halinde bir idol olarak karşılanacağına inandığını da belirtirken, "Manchester United forması giyerken burada Sporting Lizbon'a karşı attığı golden sonra sevinç gösterisinde bulunmamıştı. Ben de stadyumdaydım ve bu davranışı büyük takdir topladı. Real Madrid formasıyla buraya geldiğinde de çok sıcak karşılanacağını biliyorum." ifadelerini kullandı.

Pereira, sözlerini şöyle noktaladı:

Ronaldo sadece Sporting'in değil, Portekiz futbolunun bir ürünü. O nedenle de tüm ülkede bir kahraman olarak kabul ediliyor.