Cristiano Ronaldo kimdir, kaç yaşında, nereli? Cristiano Ronaldo transferinde son durum nedir?

Cristiano Ronaldo ile ilgili transfer haberleri günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Şampiyonlar Ligi grup kura çekiminde transferi gerçekleşecek olan Cristiano Ronaldo'nun hayatı ve kariyeri merak konusu haline geldi. Kura çekimine gelecek olan Juventus Başkanı Andrea Agnelli ile PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin transferi konuşulacağı belirtiliyor. Peki Cristiano Ronaldo kimdir, kaç yaşında, nereli, transferinde son durum nedir?

Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo'nun transferi ile ilgili yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Cristiano Ronaldo ile ilgili Şampiyonlar Ligi grup kura çekimine gelecek olan Juventus Başkanı Andrea Agnelli ile PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin transferi konuşulacağı iddia edildi. Çıkan bu haber üzerine internet aramalarında "Cristiano Ronaldo kimdir, kaç yaşında, nereli, transferinde son durum nedir?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

CRİSTİANO RONALDO TRANSFERİNDE SON DURUM NEDİR?

Cristiano Ronaldo, adım adım Juventus'tan ayrılıyor. Transferi için Torino'dan özel jetiyle ayrılmaya hazırlanan Portekizli yıldız, sabah antrenmanına gelip arkadaşlarıyla vedalaştı. Ronaldo'nun Manchester City'e imza atması beklenirken işler karıştı. Premier Lig ekibinin, Portekizli oyuncunun transferinde masadan kalktığı ve Manchester United'ın imzaya yakın olduğu belirtildi.

Lionel Messi'nin PSG'ye gitmesinin ardından bir tarihi transfer daha gerçekleşmeye çok yakın. Cristiano Ronaldo, Juventus'tan ayrılarak Manchester United'ın yolunu tutuyor. Sabah Juventus tesislerine giden Portekizli yıldız, arkadaşlarıyla vedalaşıp tesislerden ayrıldı. 36 yaşındaki yıldızın Manchester City'e imza atması beklenirken gün içerisinde yaşanan gelişmeler rotayı değiştirdi.

ALLEGRI AÇIKLADI: AYRILMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Juventus teknik direktörü Allegri, yaptığı basın toplantısında Ronaldo ile ilgili soruya; "Ronaldo dün bana takımda kalmak istemediğini ve hemen ayrılmak istediğini söyledi. Bu yüzden bugün antrenmana çıkmadı ve yarınki maçta oynamayacak." yanıtını vermişti.

YOLA ÇIKMAK İÇİN HAZIRLANDI

İtalya basını, Cristiano Ronaldo'nun Torino'dan ayrılmak için özel jetini hazırlattığı ve kısa süre içerisinde yola çıkacağını duyurdu.

MANCHESTER CITY'E VERDİĞİ CEVAP ORTAYA ÇIKTI

Manchester United'ın teklifi geldikten sonra Cristiano Ronaldo, Manchester City'e "Teklifinizle ilgilenmiyorum" cevabını verdiği belirtildi.

12 YIL SONRA MANCHESTER UNITED'A GERİ DÖNÜŞ

Manchester United'ın transferi tamamlaması halinde Cristiano Ronaldo, 12 yıl sonra eski kulübüne dönmüş olacak. 36 yaşındaki futbolcu, Manchester United kariyerinde 292 maçta 118 gol, 69 asistlik performans sergilemişti.

RONALDO DA AYRILMAK İSTİYOR

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre özel bir uçakla öğle saatlerinde Torino'ya inen Mendes'in Juventus kulübüyle Ronaldo'nun ayrılığına dair teklifleri görüştüğü belirtiliyor. Öte yandan Portekizli yıldızın da Juventus'dan ayrılık istediği belirtildi

İSPANYOL GAZETESİ DUYURDU

Bu gelişmeler yaşanırken tüm dünyanın olduğu süreci yakından takip eden İspanyol Gazetesi AS, Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo için sürpriz son dakika gelişmesi geçti.

ANLAŞMA SAĞLANDI

PSG'nin Messi'yi transfer etmesinden sonra İspanyol AS gazetesi, Cristiano Ronaldo'nun Manchestet City ile anlaşmaya vardığını iddia etti. Juventus ile Ronaldo'nun menajeri Jorge Mendes'in görüştüğü ve resmi teklifin beklendiği kaydedildi.

25 MİLYON EURO + 1 OYUNCU

Juventus'un en 25 milyon euro bonservis ve Manchester City'den bir oyuncu da istediği aktarıldı. 2018'de Juve'ye imza atan Portekizli'nin sözleşmesi Haziran 2022'de bitecek.

SÜRPRİZ TAKAS

İngiliz ekibinin Manchester City, Ronaldo transferinde takas karşılığında vermek istediği oyuncunun İngiliz oyuncu Sterling olduğu, İtalyan devi Juventus'un ise Brezilyalı golcü Gabriel Jesus'u istediği öğrendi.

2 YILLIK İMZA

Eğer transfer gerçekleşirse 35 yaşındaki Ronaldo'nun Premier Lig'e 12 yıl sonra döneceği ve yıllık 15 milyon eurodan 2 yıllık sözleşme imzalayacağı kaydedildi. Ronaldo, 2003-2009 arası City'nin ezeli rakibi Manchester United'da oynamıştı.

CRİSTİANO RONALDO KİMDİR?

5 Şubat 1985 doğumlu yıldız futbolcu Portekiz'de doğdu. Profesyonel ligde oynamadan önce Andorinha, C.D. Nacional ve son olarak Sporting Lizbon genç takımında oynayan Ronaldo, 17 yaş altı Portekiz milli takımında da dikkat çekmişti. Profesyonel lige yine Sporting Lizbon'da başlayan yıldız futbolcu 2003 yılında Manchester United'da oynamaya başladı. 2006-2007 yılında yılın en iyi 3. futbolcusu seçilmiştir. 2007-2008 yılında en iyi forveti seçilen Ronaldo o sezon toplam 41 golle yıldız futbolcu yeni bir rekora imza atmıştır. Ligde 31 gol atarak gol kralı olmuştur.

ANDY GRAY'DAN SONRA BİR İLK

2007-2008 yılın İngiltere'nin en iyi futbolcusu ve en genç yıldızı seçilmiştir. Bu iki başarıyı aynı sene içinde 1977 yılında Andy Gray'dan sonra bu başarıyı elde etmiş ilk sporcudur. 6 Şubat 2007 yılında Brazilya milli maçında gösterdiği başarı sonucu Portekiz milli takımı kaptanlığına seçildi. 2009 yılında 80 000 000 Euro'luk bonservis teklif eden Real Madrid'e Transfer olmuştur.