Claudio Taffarel Firmino transferi için devreye girdi

Galatasaray bir dünya yıldızını daha kadrosuna katmak üzere harekete geçti. Forvet transferi konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olan Sarı-Kırmızılılar, Liverpool'un 31 yaşındaki Brezilyalı oyuncusu Roberto Firmino'yu gözüne kestirdi.

Fanatik

İngiliz deviyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli futbolcuyu bonservis bedeli olmadan renklerine bağlamayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar, anlaşmayı şimdiden tamamlamanın hesapları içinde. Galatasaraylı yetkililerin, önümüzdeki günlerde İngiltere'ye giderek Firmino ile masaya oturacakları ve yaz dönemi için söz kesmeyi hedefledikleri belirtildi. Firmino, Liverpool formasıyla 352 maça çıkarken 107 gol ve 78 asistlik bir performans ortaya koydu.

TAFFAREL YARDIMCI OLACAK

Cim Bom'un Firmino operasyonuna, Galatasaray'ın Brezilyalı efsanesi Taffarel de destek verecek. Tecrübeli yıldızla bir telefon görüşmesi yapacak olan Taffarel, vatandaşını SarıKırmızılı kulübe transfer olması için ikna etmeye çalışacak. Yönetimin de Firmino için kesenin ağzını açtığı ve oyuncuya senelik maaş dışında imza ücreti de teklif edileceği öğrenildi. Liverpool'da ilk 11'deki yerini kaybeden ve hamle oyuncusu olarak kullanılan Firmino'nun, İngiliz devinden ayrılmaya karar vermesi halinde, Galatasaray'a transferinin ihtimaller arasında olduğu ifade ediliyor.

8 SENEDİR LIVERPOOL'DA

Kariyerine ülkesinin Figueirense takımında başlayan Roberto Firmino, 19 yaşında Tombense'ye imza attı, 20 yaşında da 4 milyon Euro karşılığında Almanya'nın Hoffenheim takımına transfer olarak Avrupa'ya geçiş yaptı. 4 yıl Hoffenheim forması giydikten sonra 2015 yazında 41 milyon Euro'ya Liverpool'a transfer olan Firmino, 8 senedir İngiliz devinde büyük başarılar yaşadı. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve Premier Lig de dahil birçok kupa kaldıran Brezilyalı yıldız, 55 kez de ülkesinin formasını terletti.

NABY KEITA İÇİN TEMASLAR SÜRÜYOR

Galatasaray'ın Liverpool'dan kadrosuna katmak istediği tek yıldız Roberto Firmino değil. Sarı-Kırmızılılar bir süredir İngiliz devinin orta sahası Naby Keita'yla da temas halinde. Liverpool'dan henüz beklediği kontrat teklifini alamayan 28 yaşındaki orta saha oyuncusunun sözleşmesi de tıpkı Firmino gibi sezon sonunda bitiyor. Sarı-Kırmızılılar, kısa süre önce Galatasaray'a yeşil ışık yakan Keita'yla, İngiltere çıkarması sırasında tekrar bir araya gelmenin hazırlığı içerisinde. Anlaşma sağlanırsa, Cim Bom yaz döneminde hem Firmino'yu hem de Keita'yı bonservis bedeli olmadan renklerine bağlayabilecek. Gineli orta saha Naby Keita'nın menajeriyle yapılan ilk görüşme olumlu geçti.

TEK HEDEF DEVLER LİGİ

Bonservis için ayrılan geniş bütçe ise diğer takviyeler için kullanılacak. Dursun Özbek ve Erden Timur, Okan Buruk'la birlikte önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı bahar aylarına taşıyabilecek kalitede bir kadro kurmayı hedefliyor. Devler Ligi elemelerinde sorun yaşanmaması adına gelecek yılın kadrosunun yaz başında hazır hale getirilmesi planlanıyor.