Cinayet yerine ilk katil gelir

“Bu işe rakip takımın karışması, mercilere bizi şikayet etmesi, bu işin nereden neşet ettiğinin delili. Cinayet yerine ilk gelen katildir. 55-60 milyon euro karaborsadan para kazanıyor, bundan transfer yapıyor. Böyle bir şey olabilir mi?”

AKŞAM SPOR

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bir TV kanalına konuk olarak gündeme dair konuştu. "Karaborsa bilet" iddialarını yanıtlayan ve kulübü 7 ayrı merciye şikayet eden F.Bahçe'ye yüklenen Özbek, şunları söyledi: "Daha önce söylediğim söz vardı; diyordum ki rakip kulubün iddiaları çerçevesinde cinayet yerine ilk gelen katildir. Burada katil biraz geç gelmiştir. Bu bile nereden neşet ettiğini işaret ediyor. Bu dedikodunun peşinde koşan rakibimiz her yere şikayet etti. Biraz aynaya bakmak lazım.

FENER'İN BİLETLERİ DE SATILIYOR

Portallara girdiğinizde en başta Fenerbahçe-Galatasaray'ın biletleri karaborsada satılıyor. Maç günü yaklaşık 10 bin bilet satma hakkımız var. 10 bin biletin yüzde 92'si Pasolig vasıtasıyla satılıyor. Biz 10 bin biletin 700- 800 tanesini kurumlara, futbolcuların ailelerine gönderiyoruz. Bileti elden şu paraya alıp bu paraya satmak mümkün değil. Birileri dedi ki, 'bu karaborsadan elde edilen parayla transfer yapıyorlar'. Böyle bir şey olabilir mi? 55-60 milyon Euro karaborsadan para kazanıyor, G.Saray bundan transfer yapıyor deniyor.

PROJELER BİTİNCE ADAY OLMAM

Allah aşkına bütün maçları karaborsa yapsak bir sezonluk gelirimiz zaten bu kadar. Bunun net cevabını yargı verecek. Projeler bittikten sonra bir daha aday olmayı düşünmüyorum. Arkadaşlarımla koyduğum hedefler var, bu hedefleri tamamlamak istiyorum. Florya'nın ihalesinin yapılması, Bankalar Birliği'nden çıkmak, stadyumun yanındaki 60 dönümlük arazide spor salonu yapmayı, projeleri bitti, imar için askıya çıkacak yakında. Tesisleşme sorununu bitirmeden Galatasaray'ın beklenen başarıyı sağlaması mümkün değil."

SPONSORLUK İNCELENİYOR

Özbek, meritking.news adlı sponsorluk anlaşmasıyla ilgili çıkan "yasadışı bahis şirketi" iddiası sonrası incelemenin başladığını söyledi. Bu iş birliğinden para almadıklarını belirten Özbek, "TFF bize "Bu formayla çıkma diyebilirdi. Bir para almadık. Şu anda askıya aldık ve inceliyoruz" dedi.