Cimnastikte büyük başarı: Ferhat Arıcan, Avrupa şampiyonu; Adem Asil, Avrupa üçüncüsü oldu

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcu Ferhat Arıcan, paralel bar aletinde altın madalya, Adem Asil ise barfiks aletinde bronz madalya kazandı.

AA

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen şampiyonada, Ferhat Arıcan paralel bar aletinde 15.300 puanla birincilik elde ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Türkiye'yi temsil eden diğer sporcu Ahmet Önder ise 9.666 puan ile şampiyonayı sekizinci sırada tamamladı.

Barfiks aletinde yarışan Adem Asil,13.766 puanla Avrupa üçüncüsü olurken, Ahmet Önder ise 13.466 puan ile beşinci sırada yer aldı.

Dünya şampiyonu milli sporcu İbrahim Çolak, halka aletinde 14.733 puanla Avrupa 5'incisi oldu.

İbrahim, Mersin'de düzenlenen 2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda halka aletinde altın madalya kazanmıştı.

TOKYO'DA 5 MİLLİ CİMNASTİKÇİ YARIŞACAK

Şampiyonanın erkekler eleme müsabakalarında milli sporcu Adem Asil'in, genel tasnifte elde ettiği 84.032 puanla Avrupa kıtasından son boş kotayı kazanmasıyla, Türkiye'nin 2021 yılına ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak cimnastikçi sayısı 5'e yükseldi.

Adem Asil, İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan, Ahmet Önder ve Nazlı Savranbaşı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek.

FERHAT ARICAN: "OLİMPİYATLARDA DA MADALYA ALARAK ÜLKEME TARİHİ BİR İLKİ YAŞATMAK İSTİYORUM"

Avrupa şampiyonu Ferhat Arıcan, AA'ya yaptığı açıklamada, İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandığı için mutluluk duyduğunu söyledi.

Şampiyonada elde ettiği birinciliğin temmuz ayında yapılacak 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde kendisine moral olduğunu dile getiren milli sporcu, şöyle konuştu:

Avrupa Şampiyonası'nda paralel bar aletinde altın madalya kazandım. Bu dört ay içinde kazandığım ikinci Avrupa şampiyonluğu oldu. Buraya gelmeden önce Avrupa şampiyonluğu unvanımı korumak istiyordum ve başardım. Şimdi önümde olimpiyatlar var, bu başarı olimpiyatlar öncesi motivasyonumu çok artırdı. Olimpiyatlar için şimdi daha çok çalışma zamanı. Olimpiyatlarda inşallah madalya alarak ülkeme tarihi bir ilki yaşatmak istiyorum.

Ferhat Arıcan, Mersin'de düzenlenen 2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda da paralel bar aletinde altın madalya kazanmıştı.

ADEM ASİL: "OLİMPİYATLARDA DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIM"

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda barfiks aletinde bronz madalya kazanan milli sporcu Adem Asil, AA'ya yaptığı açıklamada aldığı dereceden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Şampiyonanın erkekler eleme müsabakalarında Avrupa kıtasından son boş kotayı elde ederek, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yarışmaya hak kazanan milli cimnastikçi, "Olimpiyat kotası da aldım. Bugün de barfiks aletinde bronz madalya kazandım. Çok mutluyum. Gerçekten olimpiyatlarda daha güçlü olacağım, daha madalyalar alacağım inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY, ALTIN MADALYA KAZANAN MİLLİ SPORCU ARICAN'I KUTLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Ferhat Arıcan'ı kutladı.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda paralel barda altın madalya kazanan milli sporcumuz Arıcan'ı yürekten kutluyorum." ifadesini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN FERHAT ARICAN'A TEBRİK MESAJI:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan milli sporcu Ferhat Arıcan'ı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, paralel bar aletinde birincilik elde eden milli sporcu için yayımladığı tebrik mesajında, şu ifadelere yer verdi:

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan Ferhat Arıcan'ı kutluyorum. Güçlü rakiplerini geride bırakarak bizleri gururlandıran sporcumuz, Türk sporunun yükselen başarısını bir kez daha gösterdi. Bu büyük başarıda emeği geçen antrenörlerimizi, özveriden kaçınmayan teknik ekibi de ayrı ayrı tebrik ediyorum.