Cimbom'da yine isyan VAR!

Galatasaray, Başakşehir maçı sonrasında, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta'yı istifaya davet etti. “Kasıt VAR”, “Art niyet VAR” ve “Operasyon VAR” açıklamasıyla, son 4 karşılaşmada aleyhlerine yaşananları vurguladı.

AKŞAM

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Medipol Başakşehir'e 3-2 yenilerek kupaya veda etti. Ancak karşılaşmadaki hakem hataları yine SarıKırmızılı yönetimi, teknik heyeti ve taraftarları çileden çıkardı. Karşılaşmanın ardından Galatasaray resmi hesaplarından Başakşehir mücadelesinde yediği 2. gol ile penaltı beklediği 2 pozisyonun görüntülerini "Lale Orta istifa" etiketiyle paylaştı ve Video Yardımcı Hakemin pozisyonlara müdahale etmediğini vurgulayarak, "Kasıt VAR", "Art niyet VAR" ve "Operasyon VAR" mesajını yayımladı.

KONYA MAÇINDA 2 HATALI KARAR

Paylaşım Sarı-Kırmızılı taraftarlar tarafından binlerce yorum ve beğeni aldı. G.Saray'ı bu kadar isyan ettiren nokta ise Kasımpaşa karşılaşmasıyla başladı. Mücadelenin 85. dakikasında K.Paşalı, Donk topsuz alanda Zaniolo'ya tekme attı, karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan pozisyonu görmezken VAR hakemi Hakan Ceylan ise Karaoğlan'ı izlemesi için monitöre davet etmedi. Ligin 26. haftasındaki Konyaspor maçında yaşananlar ise Galatasaray'ı çileden çıkardı. Maçın 2. dakikasında Calvo'nun Rashica'ya ceza sahasında yaptığı harekete penaltı çalınmadı, karşılaşmanın 15. dakikasında ise Ahmet Oğuz'un Leo Dubois'ya hareketine kırmızı kart çıkmadı.

HAKEM DEĞİŞTİ DÜDÜK DEĞİŞMEDİ

Maçın hakemi Zorbay Küçük, iki pozisyonda da oyunu devam ettirdi. VAR hakemi Serkan Tokat da Küçük'e pozisyonları izle tavsiyesinde bulunmadı. G.Saray maçı 2-1 kaybetti. 27. haftadaki A.Demirspor maçının 37. dakikasında Emre Akbaba'nın Mertens'e hareketine de kırmızı çıkmadı, Ali Şansalan durumu sarı kartla geçiştirdi. VAR hakemi Bahattin Şimşek de Şansalan'a izleme önerisi yapmadı. Son oynanan Türkiye Kupası maçında ise B.Şehir'in attığı ikinci gol öncesinde Serdar Gürler'in Kaan Ayhan'a hareketine faul verilmedi, 55'te de Lima'nın elle müdahalesine penaltı çalınmadı. VAR hakemi Özgür Yankaya, Kadir Sağlam'ı çağırmayınca üst üste 4 maçta yaşanan bariz hatalar, Sarı-Kırmızılılar'ın isyan etmesine sebep oldu.