Cim-Bom'dan zirveye mektup

13'te ‘Dayı' Kerem'in kafa vuruşuyla öne geçen Galatasaray, 1 dakika sonra Sanchez'le farkı ikiledi. Ligde son haftaların suskun ismi Mauro Icardi, 39'da penaltıdan attığı golle maçın skorunu tayin etti.

AKŞAM SPOR

Torreira, bu sezon ilk kez bir maça yedek başladı.

GS'den kiralık Kazımcan'a taraftar tepki gösterdi.

Galatasaray, ilk yarıda 19 şutla sezon rekorunu kırdı.

Emre Belözoğlu, devre arasında 3 değişiklik yaptı.

NEŞESİ YERİNE GELDİ

Aslan'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, 39'uncu dakikada penaltıdan attığı golün ardından klasikleşen sevincini gerçekleştirdi. Tribünlere dönerek, "Sizi duyamıyorum" hareketi yapan Tangocu, Prag karşısında son dakikalarda galibiyeti getiren golünün ardından sevinmemişti. 30'luk hücumcunun bu hareketi, mutsuz olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Öte yandan Icardi, maç öncesi ısınma sırasında ağrı hissederek teknik heyeti korkutsa da sorunsuz oynadı.

KÖHN SİFTAH YAPTI

Sol beke ilaç olması beklenen yeni transfer Derrick Köhn, Sarı-Kırmızılı formayla ilk maçına çıktı. Bölgesini etkili kullanan 25'lik bek, hücumda ve savunmadaki performansıyla taraftarlarının takdirini topladı. Gana asıllı Alman oyuncu, devre arasında Bundesliga 2 ekibi Hannover'den 3.35 milyon euro bonservis karşılığında transfer edilmişti.

ZAFER YOLUNDA BAHANE YOK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Prag maçından sonra dinlenme fırsatı bulamadıklarını ancak bunun bir bahane olmadığını söyleyerek şunları kaydetti: "Çok fazla hazırlanma şansımız olmadı. Rejenerasyon çalışması yapıp geldik. Şampiyonluk yolundayız, o yüzden hiçbir bahanemiz olamaz. 3-5 gün arayla oynuyoruz gibi bir bahanemiz yok. Bu yoğun fi kstürde kazanmak da ayrıca moral veriyor. İyi bir takımız, iyi de bir oyunumuz var ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Abdülkerim'in küçük bir ağrısı vardı. Prag maçına saklamayı düşündük çünkü Nelsson da oynayamayacak. Kaan'ı da ağrılarından dolayı getirmedik. Torreira'da da ağrı vardı ve risk almayıp yedek başlattık."