Çifte krallık 30 milyon euro

Hollanda basını Sörloth'un Trabzonspor'da piyasa değerini katladığını yazdı. Hem lig hem de kupada gol kralı olan ve bu sezon 33 kez rakip fileleri havalandıran Sörloth'a Napoli ile Lazio talip. Groningen'de başarısız olan Norveçli'nin şimdiki değeri 20-30 milyon euro arasında.

AKŞAM

BU sezon attığı gollerle Trabzon camiasını coşturan ve Karadeniz ekibinin ligde ikinci, kupada şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Sörloth’u elinden kaçıranlar şimdi bin pişman. Hollanda’da bir dönem Groningen forması giyen Sörloth’un, Türkiye’deki performansını değerlendiren Hollanda’nın www.vi.nl haber sitesi şu yorumu yaptı: “Sörloth, unutulmaz sezonu kupayla sonlandırdı. Norveçli golcü öncülüğünde Trabzonspor 10 yıl sonra kupayı uzandı. Trabzonspor için etkileyici bir yıl. Uzun süredir kovaladıkları şampiyonluğu kaçırsalar kupa zaferi güzel bir alternatifti.

Fatih Karagümrük tarih yazdı! 36 yıl sonra Süper Lig'e yükseldiler

FENERBAHÇE’YE 3 GOL ATIP, FİNALE TAŞIDI 

Bir zamanlar Groningen’de başarısız olan Norveçli, şimdi popüler bir adam. Ligde 24 golle en skorer isim oldu. Kupada da durdurulamaz bir görüntüdeydi. Fenerbahçe’ye attığı 3 golle adeta Trabzon’u tek elle finale kaldırdı. Sörloth, C.Palace’den kiralandı. Kiralamanın özel bir maddesi de var. Bu Trabzonspor için önemli bir avantaj. Çünkü Norveçli gelecek sezon da Trabzonspor’da kalırsa, kulüp onu 6 milyon euro bonservis bedeliyle satın alma hakkına sahip. Şimdi onu Lazio ve Napoli istiyor ve 20- 30 milyon euroluk bir değer biçiliyor.” 

CAS, Trabzonspor'un itirazını reddetti

İNANILMAZ, FANTASTİK SEZON 

Haberde Norveç Milli Takım Teknik Direktör Yardımcısı Joar Hansen’in onun hakkında yaptığı şu açıklamaya da yer verildi: “Trabzonspor’da fantastik gollere ve başarılara imza attı. Şimdi daha büyük bir kulübe transfer olması şaşırtmaz. Serie A veya Bundesliga gibi bir üst lige transfer olması onun için iyi bir adım olacaktır. Başarısıyla güven kazandı. Sörloth’un tranfser konusu, Türkiye’de sürekli konuşuluyor ancak o her zaman, ‘2021 yılına kadar burada bir sözleşmem var. Daha fazla bir şey söylemem’ diyerek transfere mesafeli duruyor.”