Chelsea yeni sahibine kavuşuyor: Favori Sir Jim Ratcliffe

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra İngiltere'de istenmeyen adam ilan edilen ve Chelsea'yi satışa çıkartan Roman Abramovich, bu niyetini resmen açıkladı. İngiliz milyarder Sir Jim Ratcliffe şu anda Chelsea'yi almaya en yakın aday olarak gösteriliyor. İsviçreli Hansjörg Wyss ve ABD'li Todd Boehly de Abramovich'le görüşmelerde bulunuyor.

AKŞAM Dış Haber

İsrail vatandaşı olduğu için henüz mal varlığına el konulan Ruslar'ın listesinde yer almayan Roman Abramovich, İngiltere'deki mallarını satarak kurtulmak istiyor. 200 milyon Pound'dan fazla varlık satışı yaptığı belirtilen Rus Oligark'ın satışa çıkardığı en büyük varlığı ise Chelsea FC

ABRAMOVICH 1.5 MİLYAR STERLİNİNİ BIRAKIYOR

Abramovich'in, Chelsea için biçtiği satış değeri ise 3 milyar Pound. Kulüp bu paraya satılırsa Rus patron Chelsea'ye verdiği 1.5 milyar poundluk kredisini de hibe edecek. Chelsea'nin satışından gelecek parayı ise Ukrayna'daki savaş mağdurlarına bağışlayacak. Şu an Chelsea'yi almak için sırada bekleyen 3 büyük yatırımcı olduğu belirtiliyor.

Bunların ilk sırasında ise İngiliz milyarder Sir Jim Ratcliffe geliyor. Fransız Nice'in sahibi olan Ratcliffe, daha önce Manchester United'ı de almak için girişimlerde bulunmuştu.

ÜNLÜ SPOR YATIRIMCISI ABD'Lİ

Abramovich'in ABD'de satış için anlaştığı ve yetki verdiği Raine Group'la görüşmeleri sürdüren isimlerden biri de İsviçreli iş insanı Hansjörg Wyss. Ancak Wyss, 3 milyar poundluk değeri yüksek buluyor.

ABD'li iş insanı Todd Boehly ise büyük bir spor hayranı ve yatırımcısı olarak biliniyor. Ünlü milyarderin Los Angeles Dodgers, LA Lakers, Major League Baseball Franchise'ında hisseleri bulunuyor.

BiZ DE TALiBiZ!

Türk iş insanı Muhsin Bayrak da Chelsea'yi satın almak için Rus milyarder Roman Abramovich'e teklif verdiğini açıkladı. Bayrak ''Türk bayrağını yakında Londra'da dalgalandıracağız" dedi.

Bayrak dışında ünlü kafes dövüşçüsü Conor McGregor da Chelsea'ye talip olanlar arasındaydı. Ancak İngiliz basını bu girişimleri ciddiyetsiz olarak nitelendirdi.

HAYIRLI iŞLER ROMAN

Abramovich'in, "Ekibime Chelsea'nin satışından elde edilen gelirle bir hayır vakfı kurmaları talimatı sözünü verdim." açıklaması tartışılıyor.

Ukrayna'daki Rus savaş kurbanlarına verilmesi planlanan para İngiliz kamuoyunu daha çok rahatsız etti. İngiliz savunma bakanı bu konuyu gündeme getirip, yeni yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

2 MİLYAR ANCAK EDER

İngiliz finans analistleri ise Chelsea'ye biçilen 3 milyar poundluk değerin fazla olduğunu, en çok 2 milyar pound edeceğini iddia etti.