Chamberlain kartal oldu

Beşiktaş, Liverpool'dan ayrılan Chamberlain'i İstanbul'a getirdi. İngiliz futbolcu son detaylarda anlaşma sağlanması halinde sağlık kontrollerinden geçerek 3 yıllık mukaveleye imza atacak.

AKŞAM SPOR

Yeni sezon öncesi Şenol Güneş'in istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, İngiliz yıldızın transferinde mutlu sona ulaştı. Ezeli rakipleri G.Saray ve F.Bahçe'nin yıldız transferlerine karşılık Siyah-Beyazlılar, Liverpool'la biten sözleşmesini yenilemeyen Alex Oxlade-Chamberlain ile prensipte anlaşma sağladı ve oyuncuyu İstanbul'a getirdi. Detaylarda pürüz çıkmaması halinde 4 kez uyluk problemi, 4 kez diz sakatlığı ve 1 kez de çapraz bağlarını yırtan Chamberlain, testten geçirilecek.

ŞENOL GÜNEŞ DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

3 yıllık imza atacak olan ve bir süredir bonservisini elinde bulunduran yıldız futbolcu, Avrupa'dan birçok kulüple görüşse de tercihini Kartal'dan yana kullandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, önceki gün yaptığı açıklamada yıldız oyuncu ile görüştüğünü belirterek, "Birkaç gün önce ben de görüştüm. Ondan sonraki gelişmeleri bilmiyorum, bekliyoruz" demişti. Chamberlain, orta sahanın merkezinde, sağında ve solunda da forma giyebiliyor. 1.75 boyundaki yıldızın güncel piyasa değeri ise 7 milyon euro olarak gösteriliyor

İLK KEZ ÜLKE DIŞINA ÇIKTI

İngiltere ekiplerinden Southampton altyapısında yetişen Chamberlain, 2011 yılında 13.8 milyon euro bedelle Arsenal'e transfer oldu. Arsenal ile 198 maçta forma giyen İngiliz orta saha, 20 gol 32 asistle takımına katkı verdi. 2017-18 sezonu öncesi Liverpool, başarılı oyuncuyu 38 milyon euroluk bedelle kadrosuna kattı. Burada 146 kez sahaya çıkan tecrübeli oyuncu 18 gol, 15 asistlik bir istatistik yakaladı. Geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle sadece 13 maçta forma giyen Chamberlain, kariyerinde ilk kez ülkesinin dışına çıkmış oldu.

TALİSCA YALANLADI

Bir dönem Beşiktaş forması da giyen Anderson Talisca, Şenol Güneş'in "Talisca burayı özlediğini, orta yolu bulabileceğimizi söyledi" sözlerine şu şekilde yanıt verdi: "Transfer görüşmesi yapmadım. Al-Nassr'da mutluyum. Kontratımı 3 yıl yeniledim."

HAYIRSEVER AMARTEY

Kara Kartal'ın yıldız stoperi Daniel Amartey, yaptığı yardımlarla ülkesinde adından söz ettiriyor. Gana basınında çıkan habere göre; Amartey, Cheetah adlı futbol kulübünün düzenlediği Cheetah Cup için bazı yardımlarda bulundu. 10 torba pirinç, iki büyük galon yağ ve açıklanmayan para yardımı yapan Amartey için Cheetah'ın kurucusu Abdul Hayye Yartey, şunları söyledi: "Futbolcuların spora ve topluma verdiklerini görmek harika bir şey. Daniel Amartey'in yaptıklarından çok memnunum."

HOLİGANLIK CAN ALDI

Dün Yunanistan'da oynanması beklenen AEK-Dinamo Zagreb eşleşmesi, maç öncesi taraftarlar arasında çıkan olaylar nedeniyle ertelendi. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu mücadelesi öncesi çıkan olaylarda 1 AEK taraftarı hayatını kaybetti. Alınan son bilgilere göre; 8 kişi yaralandı. 100 kişi ise tutuklandı. Adeta savaş alanına dönen Yunanistan'daki görüntüler tüm dünyada gündem oldu. UEFA, kısa süre içerisinde yeni maç takvimini duyuracak. Mücadeleler seyircisiz oynanacak.

ABOU 6 MİLYON EURO

Rus basınından Sport24'ün haberine göre; Spartak Moskova, Aboubakar için Beşiktaş'ın kapısını çaldı. Haberde, Kara Kartal'ın yıldız golcüsü için 6 milyon euro talep ettiği aktarıldı. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında takıma katılan Kamerunlu golcü, 16 maçta 13 gol, 2 asistle oynamıştı.

FIRSATÇI ARSENAL

İngiliz basınında çıkan haberlere göre; Arsenal, Nicolas Pepe'nin sözleşmesini feshetmek üzereydi. Fakat Beşiktaş'ın talip olması ile Ada ekibi, gelir elde etmek için fesih işlemlerini durdurdu. Kara Kartal, 28'lik Fildişi Sahilli kanat oyuncusunu kısa süre içerisinde kadrosuna katmak istiyor.

TİRANA CEZASI GELDİ

UEFA, Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Tirana ile deplasmanda oynanan rövanş mücadelesinde çıkan tribün olayları nedeniyle Beşiktaş'a 40 bin euro para ve 1 maç deplasman tribüne kapatma cezası verdi. Bu cezanın, ihlalin tekrar edilmesi durumunda geçerli olacağı belirtildi. Kırmızı kart gören Masuaku'nun cezası ise 1 maça indirildi.