Cenk Tosun şokta! Everton'da işler karıştı

Cenk Tosun'u şoka uğratan haber! Milli forvetin de forma giydiği İngiltere Premier Lig temsilcisi Everton, kulübün en önemli sponsorları ile yollarını ayırdı. Everton, Chelsea'nin ardından Rusya-Ukrayna geriliminden bir değer İngiliz kulübü oldu. Cenk Tosun'un formasını terlettiği Liverpool temsilcisinin en önemli sponsorlarından olan Rus firmaları USM, Megafon ve Yota'nın kulüple olan sözleşmeleri askıya alındı.

AA

Cenk Tosun'un formasını giydiği Everton, takımın en önemli gelir kaynağı olan Rus şirketleri ile yollarını ayırdı. Liverpool temsilcisi, Chelsea'nin ardından Rus yatırımcılar ile bağını kesen ikinci Premier Lig temsilcisi oldu.

Everton, Ukrayna'nın işgalinin ardından Rus şirketleri USM, Megafon ve Yota ile ticari sponsorluk anlaşmalarını askıya aldı.

CENK TOSUN'UN KLÜBÜ EVERTON'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Everton takımının internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Oyuncular, teknik ekip ve Everton'da çalışan herkes, Ukraynalı oyuncumuz Vitalii Mykolenko ve ailesine tam destek vermeye devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

İngiliz kulüp, Rus şirketleri USM, Megafon ve Yota ile olan tüm ticari sponsorluk anlaşmalarını derhal askıya aldığını duyurdu.

Everton'la ticari bağları bulunan Rus milyarder Alisher Usmanov'un mal varlığı Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası Avrupa Birliği tarafından dondurulmuştu.

Everton'ın sahibi Farhad Moshiri'nin başkanlığını yaptığı Usmanov'un sahibi olduğu USM Holdings, kulübün antrenman sahasına sponsorluk yapıyor.

CENK TOSUN FORMA GİYMEKTE ZORLANIYOR

Cenk Tosun'un Everton'da forma giymekte zorlanıyor. Kadroya girmekte zorlanan 30 yaşındaki forvet bu sezon sadece 3 maçta forma şansı bulabildi. 2'si kupa 1'i Premier Lig mücadelesi olmak üzere Cenk Tosun 3 maçta gol ve asist katkısı sağlayamadı.