Cenk Ergün: 'Belhanda ve Feghouli'ye o paraları vermek zorundaydık'

“Herkes Belhanda ve Feghouli'ye verilen paraları konuştu ama o dönemde bu kadar fazla ödeme yapmak zorundaydık. Çünkü Avrupa'dan hiçbir futbolcu Türkiye'ye gelmek istemiyordu.”

MEHMET Ayan ile Aykırı Sorular'ın "FutbolArena"daki 4. konuğu, Galatasaray Spor Kulübü Futbol Direktörü Cenk Ergün oldu. Cenk Ergün, Mehmet Ayan'ın tüm sorularına samimi yanıtlar verdi. Belhanda ve Feghouli'nin hem yüksek bonservis hem de yüksek yıllık ücretlerini değerlendiren Cenk Ergün, "Hiçbir Avrupalı futbolcunun Türkiye'ye gelmek istemediği dönemde Feghouli ve Belhanda'yı o şartlarda almak zorundaydık. Her dönem kendi şartlarında değerlendirilir. Evet bu paralar verildi ama mecbur kaldık" diye konuştu.3

ONLARA LİMUZİN GÖNDERELİM!

Galatasaray Futbol Direktörü, "Galatasaray'da kimse tek başına bir birey değildir. Sabri Sarıoğlu'nu ben göndermedim. Bu konu çok konuşuldu ama onu ben yollamadım. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Herkes yerini biliyor. Florya'da bir huzursuzluk yok. Gelen futbolcular için 'Limuzinle alalım, boğazdaki otelde konaklatalım' diyenlere 'Kulübün arabası budur, bununla alacağız. Anlaşmalı otelimizde kalacak, yatağın üzerine Galatasaray tarihini anlatan kitabı koymayı unutmayın' diyorum. En doğrusu dürüstlük" dedi.

BİRAZ HAVA ALMAK GEREK

Cenk Ergün, "Arda, Burak ve Selçuk'un sadece hoca olarak değil, Türk futbolunu daha da üst seviyede temsil edeceklerine %100 inanıyorum. G.Saray'da bana ağabeylik müessesesi sunulmuş. Benden büyük futbolcu da bana ağabey diyor. Sneijder de bana 'ağabey' dedi. Bizdeki ağabeylik gerçek anlamda ağabeylik. Ben bu kulübün profesyoneliyim. Böyle olmayı ben tercih ettim. Metehan ve Emin'den çok umutluyum. Kiralık giden Taylan, Emre gibi futbolcularımız da kıymetli. Onlarla G.Saray ilişkisinde biraz hava almak gerektiğini düşündük" dedi.