Cengiz'de geri adım yok

F.Bahçe, 26'lık yıldız için 8 milyon euro bonservise ek olarak toplamda 4 milyon euroyu bulan bonuslar önerdi. Ödemenin büyük bir bölümünü peşin isteyen Marsilya ile temaslar devam ediyor...

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Transfer döneminin hızlı takımlarından Fenerbahçe, kadrosuna bir yıldız futbolcu daha katmak için çalışmalarını sürdürüyor. Dzeko, Tadic, Kent, Umut, Becao, Djiku ve Szymanski gibi isimleri kadrosuna dahil eden Sarı-Lacivertliler, yerli futbolcu arayışına geçmişti. Marsilya forması giyen Cengiz Ünder'i gözüne kestiren Kanarya, milli futbolcu ile anlaşmaya vardı. Ardından Marsilya ile masaya oturan F.Bahçe, Fransız ekibi ile 8 milyon euro bonservis ve ek olarak toplamda 4 milyon euroyu bulan başarı bonusları karşılığında el sıkışmaya çok yakındı. Fakat hem ödeme şekli hem de başarı bonusları konusunda pürüz çıktı.

ÜNDER BELİRLEYİCİ OLACAK

Bonservis bedelinin bir bölümü peşin, diğer kısmı ise taksitler halinde ödenecekti. Fakat Marsilya'nın peşin olarak yüklü miktarda para istemesi görüşmeleri uzatan etken oldu. Öte yandan başarı bonusları konusundaki pürüzler de yeniden görüşülecek. Anlaşmada 4 tane başarı bonusu bulunacak. Fakat bu bonusların iki tanesi kolay, diğer ikisi ise zor ulaşılabilir bonuslar. Taraflar arasında bu konudaki anlaşmazlık giderilmeye çalışılıyor. 26 yaşındaki milli futbolcu Cengiz'in görüşmelerde tavrını Fenerbahçe'den yana koyması, Sarı Kanarya'nın elini güçlendiriyor.

15 MİLYON EURO İDDİASI

Fransız basınından L'Equipe'in haberine göre; Marsilya, yıldız kanat oyuncusunu 15 milyon euro bedelle Fenerbahçe'ye gönderecek. Haberde, Fransız ekibinin Cengiz Ünder'i 8.4 milyon euroya aldığı ve bu transferle kâr edeceği belirtildi. Ünder, geçtiğimiz sezon 46 maçta toplam 2 bin 924 dakika sahada kaldı. Milli futbolcu, bu süreçte 5 gol 6 asistle takımına katkı sağladı. Başarılı futbolcunun güncel piyasa değeri ise 20 milyon euro olarak gösteriliyor.