Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü'nün takımı Altınordu'da neler oluyor? Kimse bu duruma anlam veremiyor

Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü, Berke Özer, Ravil Tiger gibi yıldız ve yıldız adayı birçok futbolcuyu Türk futboluna kazandıran Altınordu FK'da şaşalı günler geride kaldı. Son olarak Altaş Denizlispor'a 1-0 kaybederek TFF 1. Lig'de üst üste 6. yenilgisini alan İzmir ekibi, 14 yıl sonra art arda 6 maç kaybetmiş oldu. Altınordu, 24 haftası geride kalan TFF 1. Lig'de sadece 22 puan toplayabilirken, ligde 19 takımlı ligde 18. sırada yer alıyor.

Aksam.com.tr & DHA & Transfermarkt

TFF 1. Lig'de dün deplasmanda düşme hattındaki rakiplerinden Altaş Denizlispor'a 1-0 yenilerek üst üste 6. mağlubiyetini alan Altınordu, 14 yıl sonra art arda 6 maç kaybetti.

2. Lig'de mücadele ettiği 2008'de Bucaspor (D), Denizli Belediyespor, Tarsus İdman Yurdu (D), Akhisarspor, Fethiyespor (D) ve Adana Demirspor'a üst üste yenilen İzmir temsilcisi, o sezon küme düşerek 3. Lig'in yolunu tutmuştu. Bu sezon ikinci yarıda çıktığı 6 müsabakada Ankara Keçiörengücü, Tuzlaspor (D), İstanbulspor, Bursaspor (D), Gençlerbirliği ve son olarak Denizlispor'a boyun eğen ve 22 puanda kalan kırmızı-lacivertliler, 18. sıraya geriledi.

Galatasaray'dan Emre Kılınç kararı! Fatih Terim yüzüne bakmamıştı

ALTINORDU HOCASI HÜSEYİN EROĞLU: "HEMEN BURADAN ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

Altınordu'nun devre arasında Manisa Futbol Kulübü'nden transfer ettiği gurbetçi ön libero Kubilay Aktaş, geçen sezon formasını giydiği Denizlispor karşısında kendi filelerini sarsarak talihsizlik yaşadı.

"Faul yapmamamız gereken yerde faul yaptık. Bu da bireysel hatadan kalemizde gol görmemize neden oldu." diyen teknik direktör Hüseyin Eroğlu, "Geriye kalan maçlar azalıyor, hemen buradan çıkmamız gerekiyor. Oyun ve direnç anlamında iyi oynadığımız bir futbolla kaybetmek bizi üzdü ama toparlanıp önümüzdeki maça en iyi şekilde hazırlanmak zorundayız. Maçın hakkı beraberlik diye düşünüyorum." yorumu yaptı.

Kümede kalma umutlarını her geçen hafta azaltmaya başlayan Altınordu ligde pazartesi günü evinde Bandırmaspor'la karşılaşacak.

'Yeni Anelka' Fenerbahçe'ye! Taraftarları şimdiden heyecan sardı

Burak İnce

ALTINORDU'DAN SON GİDEN İSİM BURAK İNCE OLDU

Türk futbolunda son dönemde altyapı devrimi yapıp yetiştirdiği futbolcuları Avrupa ve Süper Lig kulüplerine göndererek adından sıkça söz ettiren Altınordu'nun bu başarısızlığına kimse anlam veremiyor.

Başta Avrupa'da fırtına gibi esen Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü olmak üzere birçok futbolcudan bonservis kazanan Altınordu'nun küme düşme ihtimali Türk futbolu adına kaygı verici olarak nitelendiriliyor.

Son olarak 17 yaşındaki Burak İnce'yi Almanya Bundesliga'da mücadele eden Arminia Bielefeld'e yollayan kırmızı-lacivertliler, bir kez daha gündeme damgasını vurmuştu. Burak İnce, kırmızı-lacivertli kulüpten direkt Avrupa'ya giden üçüncü, Bundesliga'ya giden ikinci oyuncu olma başarısı göstermişti.

Burak'ın transferinden 1.5 milyon euro gelir elde eden Altınordu, oyuncunun bir sonraki satışından yüzde 20 pay alacak.

Berke Özer

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ ALTINORDU'YU İHYA ETMİŞTİ

Menemen Belediyespor, Bucaspor ve Aliağa'da oynayıp Altınordu altyapısından profesyonel olan Çağlar Söyüncü, amatörden 2 yıl içinde Almanya'ya oradan da futbolun beşiği İngiltere'ye transfer olmuştu. Altınordu, A Milli Takım seviyesine çıkarıp 2016 yazında Bundesliga ekibi Freiburg'a 2.5 milyon euro bonservisle sattığı Çağlar'dan daha sonra sözleşmesindeki bonuslarla toplam 3.3 milyon euro aldı. Henüz 22 yaşında Freiburg ve A Milli Takım'ın değişilmezi olan İzmirli futbolcu, 21 milyon euro bonservis bedeliyle Premier Lig'de Leicester City'nin yolunu tutarken, o dönem Arda Turan, Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu'ndan sonra en pahalı 4. Türk futbolcu olmuştu.

Çağlar'ın bonservisinden yüzde 25 pay alma hakkı bulunan İzmir temsilcisi, bu transferden sözleşme gereği ilk başta aldığı 2.5 milyon euro bonservisi düştükten sonra 4.62 milyon euro kazanmıştı. Çağlar Söyüncü'nün 2 yılda Altınordu'ya kazandırdığı para 8 milyon euroyu bulmuştu.

Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü, Altınordu günlerinde.

CENGİZ ÜNDER, 4.5 MİLYON EURO KAZANDIRDI

Kırmızı-lacivertli kulüp, 2016 yazında 700 bin euro bedel ve sonraki transferde bonservisinden yüzde 30 pay karşılığında Medipol Başakşehir'e verdiği Cengiz Ünder, ardından İtalya'da Roma'nın yolunu tutunca 4.5 milyon euro daha kasasına koymuştu. Roma'yla ilk yılında Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayan 21 yaşındaki Cengiz şu sıralar Olimpik Marsilya forması giyiyor. Cengiz Ünder bir dönem Çağlar Söyüncü ile birlikte Leicester City forması giymişti.

Cengiz Ünder

SÜPER LİG'E 13 OYUNCU GÖNDERDİ

Altınordu hem altyapısından yetişen hem de transferle kadrosuna kattığı 13 futbolcuyu Süper Lig kulüplerine yolladı. Cengiz, Berke ve Barış'ın yanı sıra kırmızı-lacivertlilerden Alican Özfesli 700 bin euroya Medipol Başakşehir'e, kaleciler Erce Kardeşler 2.5 milyon TL'ye, Muhammet Taha Tepe 2.3 milyon TL'ye Trabzonspor'a, sol bek Yusuf Acer 750 bin TL'ye Çaykur Rizespor'a, kaleci Ozan Can Oruç 750 bin TL'ye, ön libero Oğulcan Ülgün 3.5 milyon TL'ye Konyaspor'a, sağ kanat Atakan Üner 150 bin Euro'ya Beşiktaş'a, stoper Ravil Tagir 2.5 milyon euroya Başakşehir'e, sağ bek Kerim Alıcı 1 milyon 750 bin TL'ye Göztepe'ye, sol kanat Metehan Mimaroğlu 4 milyon TL'ye Adana Demirspor'a transfer oldu. Kaleci Erhan Erentürk ise 2.7 milyon TL'ye 1. Lig'de mücadele eden Bursaspor'a imza atmıştı.

Altınordu patentli olup, 2018'de Fenerbahçe'ye 2 milyon euroya transfer olan kaleci Berke Özer ve sağ kanat Barış Alıcı da kiralık olarak Belçika'da Westerlo formasını giyerek Avrupa deneyimi yaşadı.