Çekmece kontratı bitecek

Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi'nin detaylarını AK Parti Grup Başkanvekili Cihat Özkan açıkladı. Özkan, “Çifte sözleşmeyi, tabir-i caizse çekmece kontratları sonlandıracak bir düzenlemeyi hayata geçireceğiz” dedi.

AKŞAM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Başkanlığına sunulması beklenen Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi'nin detaylarını açıkladı.

Spor camiasının beklediği, yaklaşık 60 maddelik kanun teklifi üzerindeki çalışmaları sürdürdüklerini belirten Özkan, şunları söyledi: "Spor anonim şirketlerinin oluşumu yasal zemine kavuşturulacak. Spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri profesyonel şube açabilecek. Spor kulüplerinde kurul üyesi olabilmek için belirli suçlardan mahkum olmama şartı getirilecek. Yöneticiler, kulüp veya spor anonim şirketlerini zarara uğratmaları halinde şahsi mal varlıklarıyla sorumlu tutulacak. Hem cezai hem de hukuki sorumluluk açısından kulüp başkanlarının daha önceki iş ve eylemlerinden dolayı yükümlülük getirmiyoruz. Düzenleme spor camiasında aşırı borçluluğu ortadan kaldıracak. Menajerlerin futbolcularla yaptığı sözleşmeleri şeffaf şekilde ortaya koyabilmek için bunların, noterde yapılmasını sağlayacağız. Çifte sözleşmeyi, tabir-i caizse çekmece kontratları sonlandıracak bir düzenlemeyi hayata geçireceğiz."