Çekil aradan Japonya

Sultanlar, Olimpiyat Elemeleri'nde Brezilya'yı da 3-0'la geçip, 5'te 5 yaptı. Bugün 13.30'da ev sahibi Japonya'yı yenmemiz halinde, Belçika maçına kalmadan Paris'i garantileyeceğiz.

AKŞAM SPOR

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu'ndaki beşinci maçında Brezilya'yı 3-0 yendi. İlk seti 25- 21, ikinci seti 29-27 alan Ay-Yıldızlılar, son sette de 25-19'la rakibine şans tanımadı. Filenin Sultanları, oynadığı beş maçı da kazanarak olimpiyat yolunda büyük avantaj elde etti. Ay-Yıldızlılar, gruptaki altıncı maçında bugün Türkiye saati ile 13.30'da ev sahibi Japonya'yla karşılaşacak. Sultanlar bu maçı kazanırsa, Belçika maçını oynamadan Paris'e gitmeyi garantileyecek.

Milli Takımımız, şu anda grupta lider durumda, Japonya ikinci, Brezilya ise üçüncü sırada. Çin, Japonya ve Polonya'nın ev sahipliğinde 24 takımın oynadığı Olimpiyat elemeleri 3 grupta devam ediyor. Maçlar sonunda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar olimpiyata katılacak. Türkiye'nin grubunda Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru yer alıyor.

VOLEYBOLUN ACI GÜNÜ

Brezilyalı olimpiyat şampiyonu voleybolcu Walewska Oliveira hayatını kaybetti. 43 yaşındaki ünlü sporcunun ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Milli maçtan önce Oliveira için saygı duruşunda bulunuldu.

BOĞAZ'A YAKIŞTI

VNL ve Avrupa Şampiyonu, Dünya 1 numarası Filenin Sultanları'nın Bayrağı Boğaz'daki Köprülere asıldı. Şampiyon takımların bayraklarının köprüye asılması geleneğine, milli takım da eklenmiş oldu.

TÜRK KADININI ÖRNEK AL KIZIM

Galatasaray'ın eski golcüsü Bafetimbi Gomis, Türk Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Brezilya'yı 3-0 yendiği maçı kızıyla birlikte tribünden takip etti. Gomis, "Kızımı okuldan aldım ve ona güzel bir örnek göstermek için 'Filenin Sultanları'na, güçlü, akıllı, iştahlı oynayan Türk kadınlarına geldik. Haydi kızlar zafer yakın" mesajını paylaştı.

SADECE 2 SET VERDİK

Türkiye-Porto Riko: 3-0

Türkiye-Bulgaristan: 3-0

Türkiye-Peru: 3-1

Türkiye-Arjantin: 3-1

Türkiye-Brezilya: 3-0