Çaykur Rizespor'dan MHK'nin hakem kararına destek

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, ''MHK'nin aldığı hakem kararını destekliyoruz. Cüneyt Çakır'ı kendi maçlarımızda istemiyoruz ama Dünya Kupası'nda görev almasını isterdim. Bu konudaki kararı doğru bulmuyorum.'' dedi.

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, Merkez Hakem Kurulu tarafından 13 hakem için karar için açıklamada bulundu.

Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklama yapan Kıran, "Çaykur Rizespor olarak fikrimiz, MHK'nin teklif edip, federasyonun yürürlüğe getirdiği hakemler konusunu destekliyoruz. Federasyon ve MHK'mize desteğiz. Ben her ne kadar Cüneyt Çakır'ı maçlarıma istemesem de 3. bir Dünya Kupası'na gitmesini Türk milleti adına isterdim. Dünyada bizi temsil eden bir hakemimiz olduğu için onunla ilgili kararı çok doğru bulmuyorum. Diğer tüm kararları destekliyorum." dedi.

Alınan kararın cesaretli bir karar olduğunu belirten Karadeniz ekibinin başkanı, "Spekülasyonlarla alakalı da benim bir dahilim yok, olamaz da. İnsanlar sürekli bir algı operasyonu peşindeler. Böyle yapa yapa Türk futbolunu kirlettiler. Yeter artık! Ferhat Bey, çok cesaretli bir karar aldı. Kimsenin alamadığı bir kararı aldı. Uzun zamandır Türk futbolunda alınması gereken bir karardı. Iceberg'in görünen kısmı diye düşünüyorum. Biz destek vereceğiz buna. Genç hakemlerin vereceği hatalı kararlara da ağzımı bile açmayacağım. Ancak kasıt varsa o ayrı." ifadelerini kullandı.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'dan ilk açıklama: Hakemler bu yüzden görevden alınmış!