Çaykur Rizespor'dan hakeme isyan!

Çaykur Rizespor cephesi, 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçının 101. dakikasında sarı-kırmızılıların attığı golden önce Diagne'nin hareketi için hakem tarafından faul verilmemesine ve VAR tarafından dikkate alınmamasına tepki gösterdi. Rizespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Hakemin kafasının arkasında başka hesaplar olmamalı” dedi. Öte yandan sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #RizedeKaraGece başlığı Trend Topic (TT) oldu.

AKŞAM

Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan haftanın kapanış maçına hakem Ali Palabıyık'ın kararları damga vurdu. Galatasaray cephesi, Rizespor'un attığı ilk golden önce faul olduğunu iddia ederken, 101. dakikada Galatasaray'ın bulduğu gol öncesi yaşananlar ise ev sahibi ekipte infiale neden oldu.

Rizesporlu Pohjanpalo maç sonu kendisine hakemle ilgili soru sormayan yayıncı kuruluş muhabirine tepki gösterdi. Daha sonra da, "Yenilgiyi hak etmedik. Son pozisyonda herkes gördü. Hakem faulü görmedi. En iyi maçlarımızdan birini oynadık. Bence gelecek adına ümit veren bir maç oynadık. Bir sonraki maçı oynamak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray 90+11'de güldü! Maç sonucu: Çaykur Rizespor-Galatasaray: 2-3

"TÜM TÜRKİYE GÖRDÜ!"

Bryan Dabo ise karşılaşmanın ardından, "Maçın sonunda gelişen olaylar var. Tüm Türkiye'nin izlediği maç, herkesin gördüğü bir pozisyon var. Çok açık, üst üste pozisyonlar oldu, bunu herkes gördü. Herkesin malumu olan bir olayı konuşup kendimi tehlikeye atmak istemiyorum." diyerek hakemin kararlarını eleştirdi.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ise "Hakemler de insan. Onlar da hata yapacak. Bizler de hata yapıyoruz. Ancak hakemlerimizin kafasının arkasında başka hesaplar olmamalı." dedi.

Rıdvan Dilmen, Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını yorumladı: Böyle hakem olmaz

POLİS KORUDU

Tepkiler nedeniyle hakem Ali Palabıyık ve yardımcıları maç sonu polis eşliğinde soyunma odasına gitti.

"TÜRKİYE GÜLÜYOR"

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, maçın hakemi Ali Palabıyık'ın verdiği kararlara tepki gösterdi. Kıran "Türkiye yaşananlara gülüyor..." diye konuştu.

Fatih Terim: Bu takım aleyhine olan şeylere rağmen kazanarak karakter koydu