Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor Süper Lig'de

PTT 1.Lig'den Süper Lig'e çıkan 2 takım belli oldu. Puan durumunda ilk iki sırayı paylaşan Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor, Manisaspor'un Konya'da yenilmesiyle Süper Lig'in yolunu tuttu.

MUSTAFA DENİZLİ ZAFER İÇİN NE DEDİ?

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

1. Lig'de zirvede yer alan Kayseri Erciyesspor play off savaşı veren Karşıyaka ile karşılaştı. İzmir ekibi 43. dakikada İbrahim Şahin'in attığı golle çok kritik bir galibiyet alırken, Kayseri ekibi de rakiplerinin puan kaybetmesiyle bitime 2 hafta kala Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

Karşıyaka son 2 haftaya 47 puanda girerken, 57 puanda kalan Erciyesspor ise liderliği Rize'ye devretti.

Rize muradına erdi

Son yıllarda Süper Ligi'n hep kıyısında dönen Çaykur Rizespor da deneyimli teknik adam Mustafa Denizli ile sonunda muradına erdi. Kümede kalmak için büyük direniş gösteren Ankaragücü ile karşılaşan Karadeniz ekibi, 73 dakikada Cernat'ın penaltısıyla rakibinin kilidini açtı. 80. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Rumen yıldız Süper Lig kapılarını takımına açtı.

82. dakikada Cenk'in golüyle Rize'de kutlamalar başladı.

Böylece 59 puana çıkan Çaykur Rizespor hem Süper Lig'e yükseldi hem de zirveyi Erciyesspor'dan devraldı. 29 puanda kalan Ankaragücü ise matematiksel olarak olmasa da küme kalma ümidi kalmadı.

İçimde bir ukdeydi

ÇAYKUR Rizespor'u 5 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e çıkaran Mustafa Denizli şunları söyledi:

"KISA dönemde yoğun bir çalışma yaptık. Burada bir çok şeyi değiştirmeye çalıştık. Kariyerimde pek çok şampiyonluk yaşadım. Ama bunun değeri çok farklı.

BUNUN algısı, hissi farklı. İçimde kalan bir ukdeydi bu ligde şampiyonluk yaşamak. Beşiktaş'taki son şampiyonluğumda da ilk yarıyı 6. bitirmiştik, burada da averajla 5.'ydik, puan olarak 6.'cı sıradaydık. Bundan sonra ona bakacağız, demek ki ilk yarıyı 6. sırada bitirirsek başarı geliyor."

Haftanın maçlarında alınan sonuçlar ve 33. haftanın maçlarının programı şöyle:

Kayseri Erciyesspor - Karşıyaka: 0 - 1

Samsunspor - 1461 Trabzon: 0 - 0
Denizlispor - Şanlıurfaspor: 1 - 1
Kartalspor - Adanaspor: 3 - 0
Boluspor - Bucaspor: 2 - 5
Çaykur Rizespor - Ankaragücü: 3 - 0 
Torku Konyaspor - Manisaspor: 2 - 1
Göztepe - Gaziantep B. Ş. Bld. Spor: 2 - 0
Adana Demirspor - TKİ Tavşanlı Linyitspor: 3 - 2