Cardiff City'ye Emiliano Sala için transfer cezası

2019 yılının Ocak ayında Arjantinli futbolcu Emiliano Sala uçak kazasında hayatını kaybetmişti. Sala'nın transferi için ödeme yapmayan Cardiff City'e transfer cezası geldi.

Cardiff City'nin Nantes'tan transfer ettiği golcü futbolcu Emiliano Sala'yı taşıyan uçak, Manş Denizi üzerinde kaybolmuş sonrasında ise uçağın düştüğü açıklanmıştı. Sala ve pilot hayatlarını kaybetmişlerdi.

Cardiff City'e transfer cezası

Sala'nın hayatını kaybetmesinin ardından dört sene geçti. Arjantinli oyuncu Sala'yı uçağı düşmeden birkaç gün transfer eden Cardiff City, Nantes'a 6 milyon Euroluk bonservisi ödemeyi reddettiği için transfer cezası aldı.

15 milyon sterline transfer oldu

Fransa Lig 1 ekiplerinden Nantes forması giyerken attığı 12 gol ile büyük bir yükseliş yakalayan Arjantinli futbolcu Sala 15 milyon sterlin karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Cardiff City'e transfer olmuştu.

Çok korkuyorum

Emiliano Sala'yı taşıyan uçak, Manş Denizi üzerinde düşmüştü. Sala'nın uçaktayken arkadaşlarına attığı ses kaydı ortaya çıktı. Sala "Selam millet, nasılsınız? Millet ben öldüm. Çok yorgunum. Nantes'deydim ve burada yapılacak şeyler vardı, işler asla, asla, asla, asla bitmiyor. Düşecekmiş gibi görünen bir uçaktayım ve Cardiff'e gidiyorum, çılgınlık. Yarın başlamış olacağız, öğleden sonra yeni takımımdaki çocuklarla antrenmana başlayacağız. Bakalım neler olacak. Kardeşlerim sizler nasılsınız? İyi misiniz? 1.5 saat içinde benden haber alamazsanız, beni arayacak birini gönderecekler mi bilmiyorum çünkü beni bulamazlarsa biliyorsunuz. Çok korkuyorum" dediği duyuldu.

David Henderson mahkum edildi

Uçağın enkazı 3 Şubat'ta bulunmuş ve içindeki cesetler ancak 6 Şubat'ta çıkarılabilmişti. Uçuşu organize eden İngiliz iş insanı, uçuş güvenliğini tehlikeye atmaktan suçlu bulundu. 67 yaşındaki David Henderson, İngiltere'nin Cardiff kentinde görülen duruşmada jüri tarafından 10'a 2 çoğunlukla mahkum edildi.

Pervasız veya ihmalkar davrandı

Henderson'ın, Sala'yla beraber kazada ölen pilot David Ibbotson'dan, pilot lisansı veya gece uçma yeterliliği bulunmamasına rağmen uçağı uçurmasını istediği ifade edildi. Savcı Martin Goudie, Henderson'ın "pervasız veya ihmalkar" davrandığını, kalifiye veya yetkin olmayan pilotları işe alarak işini yolcuların güvenliğinin önüne koyduğunu söyledi.

Otopsi raporu yayınlandı

Emiliano Sala'nın otopsi raporu yayınlanmıştı. Rapora göre Sala kafa ve vücudundaki yaralar nedeniyle hayatını kaybetmişti. Hem baş bölgesindeki ağır yaralanma hem de denizin dibinde uzun süre beklemesinden ötürü ceset önce teşhis edilemedi.