Canlı tarih yazarı

Dzeko ve Szymanski ile fırsatları değerlendiremeyen F.Bahçe, golü 43'te İrfan ile buldu. Kanarya, lig tarihinde 3. kez sezona üst üste 5 galibiyetle başladı.

AKŞAM SPOR

İrfan Can, ligde ilk kez 2 maç üst üste gol attı.

Fener, deplasmanda Kartal'la 17 maçtır yenilmiyor.

FB resmi maçlardaki galibiyet serisini 12'ye yükseltti.

FENER REKOR PEŞİNDE

Ligde oynadığı 5 maçı da kazanan F.Bahçe, gözünü kendisine ait rekora dikti. Sarı-Lacivertliler, 2009- 2010 sezonunda Daum yönetiminde lige 8'de 8 yaparak başlamıştı. İsmail Kartal ve öğrencileri, galip gelmeye devam ederek bu rekoru geliştirmeye çalışacak.

İRFAN CAN: BU SENE BİR BAŞKA

Fenerabhçe'de attığı golle 3 puanı kazandıran İrfan Can Kahveci, maçın ardından mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: "Bu sene kendimi daha iyi hissediyorum. Bu sene takım ve taraftarımız bir başka, bunu hissediyoruz. 12'de 12 yaptık." İsmail Yüksek ise "Önemli bir deplasmandan iyi bir galibiyetle dönüyoruz. Son dakikaya kadar pes etmeyen bir Fenerbahçe vardı. İyi bir seri yakaladık. Fırsatları değerlendirebilseydik daha farklı olabilirdi. Maç takvimi çok yoğun. Tüm takımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

BAKİ: NİYET FARKI!

Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki, hakemlere tepki gösterdi: "Szymanski'nin penaltısı verilmedi. Edin Dzeko ve İrfan Can'a zorlama kartlar. Attığımız golde uzun süren VAR araştırması. Bunların TFF tarafından cevaplandırılması gerekiyor. Avrupa'daki liglerde VAR incelemesi ne kadar sürüyor. Bizdeki 4 dakika 17 saniyelerin ne kadar taraflı olduğunu gözler önüne serecektir. En üst seviyeyi görmüş oyuncularımız, 'Hayret içindeyiz' dediler. Rakibimizin (G.Saray) maçını izledik, niyet farkı." Teknik Direktör İsmail Kartal ise kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek "Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum. Ama bazı kararlar veriliyor... Nasıl oluyor? Bazı şeyler yaşanıyor. Çok fazla konuşmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

DEVAM ETMELİYDİM

Sarı-Lacivertliler'de Osayi Samuel, maçta yaşadığı kısa süreli sakatlığını şöyle anlattı: "İlk 20-30 dakika içerisinde darbe aldım ama devam etmem gerekiyordu. Maçtan sonra ağrı biraz düştü. Galibiyetler, özgüven olarak geri dönüyor. Kendimizi iyi hissediyoruz."

1

Djiku, Skrtel'den (Kasım 2016) bu yana bir lig maçında hem 5+ hava topu kazanan hem de 5+ pas arası yapan ilk Fenerbahçe oyuncusu oldu. (Hava topu: 7/7, Pas arası: 5)

5

Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde üçüncü kez bir sezonda çıktığı ilk beş maçtan galip ayrıldı. (2023/24, 2009/10, 1964/65)