Son dakika! Mustafa Cengiz, Fatih Terim'i açıkladı: Hocamızla derdimiz yok

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cengiz, teknik direktör Fatih Terim'le bir dertlerinin olmadığını ve hocayla devam edeceklerini söyledi. Başkan adayı olmayacağını ancak iyi bir aday görmemesi halinde adaylığını koyabileceğini belirten Cengiz; İrfan Can Kahveci ve Edin Visca transferleriyle Oğulcan Çağlayan, Radamel Falcao gibi isimlere de değindi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz açıklamalarda bulundu. Teknik direktör Fatih Terim'le yola devam edeceklerini belirten Cengiz, İrfan Can Kahveci ve Edin Visca transferlerine de değinerek "Hocamızın verdiği isimlerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Cengiz’in açıklamaları şöyle:

“3-5 gündür büyük bir kaos yaratma, özellikle sosyal medyada üzüldüğüm, bana göre haksız suçlamalar var. Taraftar şunu unutmasın; geçmişini bilmeyen geleceğini yönetemez, karar veremez.

Göreve geldiğimizde 157 milyon euro borç ve transfer yasağımız vardı. Bunları hallettik çok şükür.

Galatasaray olarak UEFA ile tarihte ilk defa bir kulübe ikinci kez uzlaşma anlaşması yapıldı, bunu biz yaptık. UEFA’da yer yerinden oynadı.

Allah büyük, eğrisi doğrusuna geldi ve 2 yıl üst üste şampiyon olduk. 10 yıldır ilk defa kara geçtik ve kayyum tehlikesinden kurtulduk. Ben bugün varım, yarın yokum. Bütün arkadaşlarımı bıktırdılar.

Yapayalnızım, bundan şikayet etmiyorum. Mücadeleme devam edeceğim. Nereye kadar, tükenene kadar."

DERBİYE DAİR

“Beşiktaş derbisine kazanmak için çıkacağız. Değerli bir rakiple oynayacağız. Gerek teknik direktörümüz, gerek oyuncular ölümüne oynayacaklar.

Bir sürü faktör bir araya geldi ve umulmadık yenilgiler aldık. Alanya maçı, Kasımpaşa maçı, tek bir şut, tek bir gol. Galatasaray şu anda ligin en iyi kadrosuna sahip. Çok değerli, onurlu futbolcularımız var.

Özellikle gençlerin verdiği mücadele bizi mutlu ediyor. Sağ olsun hocamız onları monte etmeye başladı zamanı geldikçe. 'Keşke o penaltıyı ben kaçırsaydım da Kerem kaçırmasaydı' dedi hocamız bana az önce. Ben de 'Keşke ben kaçırsaydım' dedim.

Pazar günü hak eden kazansın istiyorum. Tabii ki hak eden Galatasaray olsun."

TRANSFERE DAİR

“Bir taraftar olarak bakarsam beceriksiz bir yönetimiz.

Geldiğimizden beri 47 futbolcu almışız, 44 milyon euro harcamışız. Geldiğimizden beri 68 oyuncu satmışız, 62 milyon euro kazanmışız. 18 milyon euro artıdayız.

Biz 100 milyon euro kâr etmediğimiz için suçluyuz ama benim 3 yıla daha ihtiyacım var. Korkmayın aday değilim.

Ben geldim, 380 milyon TL yapılandırma yaptım. Hiç kimse bana 'Niye genel kurul yapmadın?' demedi. Ben yaptım, euroyu TL'ye çevirdim. Güzel kardeşim ben senin için yapıyorum. Ben buraya kazık mı çaktım? Bugün varım, yarın yokum.

'Ya transfer ya istifa' diye hashtag açıyorlar. Böyle bir şey olur mu ya!

UltrAslan başkanla görüşemezsiniz demiş, ben görüştüm! Bu açıklamayı ben yaptırsam neden Göksel Gümüşdağ ile görüşeyim. Benim ne fiyat verdiğimi de tahmin edersiniz. Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi. Aldığım cevap 38 milyon euro. Şimdi konuşmayayım, pazarlık aşamasındayız.

"HOCAMIZIN İSTEDİĞİ İSİMLERLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Şu anda 9,8 milyon TL harcama limitimiz var. Hocamızın söylediği isimlerle ilgili şu an görüşmelerimiz devam ediyor."

FATİH TERİM SÖZLERİ

“Hocamla biz 1 haftadır buluşamıyoruz, yoğun maç trafiği var. Biz devamlı bir araya geliyoruz hocamla klasik olarak. 'Hocam niye yalnız hissediyorsun?' dedim. 'Sinirlendim, burama geldi, ben de bu hale geldim' dedi.

Hocamızın yalnız hissetmesi bizimle ilgili olay değil. Belki de bizimle ilgili. Allah hocamızın sinerjisini, enerjisini eksik etmesin.

Bizim bir derdimiz yok. Hoca konuşulabilir, anlaşılabilir bir insan. 1 saat konuştuk, basın toplantısı olmasa 1 saat daha konuşurduk.

Kavgalıydık barıştık diye bir durum da yok. Hocam zaten bir şey olursa söyler, ben de söylerim. İkimiz de güney karakterine sahibiz. Lafımı esirgemem, kimseden çekinmem. Hocamdan çekinmem, hocam da benden çekinmez ama bunu medya üzerinden yapmam, hocam da yapmaz. Hocanın kast ettiği şeyler çok başka. Biz bunu kendi aramızda değerlendiririz."

İRFAN CAN VE VISCA KONUSU

Bugün Galatasaray, dünyanın en itibarlı kulüplerinden. Yazarım çeki, hepsini alırım. İrfan Can'ı da, Visca'yı da. Sonra hadi eyvallah der giderim. Var mı bana engel olabilecek bir güç? Yok. Ben Galatasaray'ın geleceğini karartmam, yapmam.

Hocam çok değerli bir hoca, isimleri söyleyince bunlar biraz havalara girdiler. Peşin, yüksek fiyat... Hepsi İrfan Can Kahveci oldu başımıza. Hepsi değerli futbolcular tabii ama bunların bir sırası, stratejisi var.

Taraftar beklesin biraz, nakit kaynak yaratmadan uzun vadeli borçlanmayız. Bunu benden istemesinler. İyi bir taraftarım, fanatik sayılmam. Ömrüm Galatasaray'la geçti. En koma halimde bile Galatasaray'ı düşündüm. Bu bir hastalık, milyonlarca taraftar da benim gibi.

Bir rakibiniz sizden fazla transfer yapınca sizi yenmiş sayılıyor. Transferde galipseniz, şampiyonlukta daha değerli hale geliyorsunuz. Santrfor alamadığımız dönem en çok golü biz attık, defans alamadığımız dönem en az golü biz yedik.

"HOCAMIZ ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARDI, BİZ DE YÖNETİM OLARAK FİL ÇIKARIYORUZ"

Yokluklar, bazen fırsatlara çevrilir. İnsan yaşamında da böyledir. Hocamız şapkadan tavşan çıkardı. Biz de yönetim olarak bazen fil çıkarıyoruz, inşallah yine çıkaracağız.

Hiç transfer yapamayabiliriz. Hiç transfer yapamayınca istifa en kolay yolu. Benim için istifa etmek kadar beni kurtaracak bir şey olmaz ama aradan bir müddet geçtiğinden sonra buraya kayyum atanırsa buna ben dayanamam.

TFF'YE LİMİT SİTEMİ

Limiti aşanlar oldu. Olmadı mı? Olmadı herhalde, biz rakam makam görmedik. Soruyorum TFF'de, görüntü var ses yok.

9 milyon TL limitimiz var. Çok değerli arkadaşlarımızın destek durumu var, direkt sponsor katkısı ile artacak o rakamlar.

İyi bir aday görürsem baktım işi yürütecek, onun lehine çekilirim ama iyi bir aday görmezsem aday olabilirim. Olurum demiyorum, naz da etmiyorum."

OĞULCAN ÇAĞLAYAN CEVABI

“Futbolcu köle değil. FIFA'da açıkça diyor ki 'Futbolcunun oluru olmadan tek taraflı uzatamazsın'. Herhangi bir spor hukukçusuna sorsalar bu cevabı alırlardı.”

FALCAO SÖZLERİ

“Falcao tümüyle taraftarın talebiyle yapılan bir transferdir. Bundan utanıyor muyuz? Hayır. Eleştiriyor muyuz? Hayır. Geldiği gün İstanbul sallandı.

Monaco Falcao'ya yıllık 8 milyon euro teklif etti, kabul etmedi. 'Ben attığım golün anonsu yapıldığında tribünlerin sessiz olmasından bıktım' demiş. Ben desibel rekoru kırılmış bir yerde oynamak istiyorum demiş.

Falcao, İspanya'da tedavi olup gelecek. Çok karakterli bir futbolcu, bütün futbolcularımız karakterlidir. Düzelecek ve gelecek. Falcao bize derse ki 'Şu kulübü buldum, transfer olmak istiyorum', ki kendisine Güney Amerika ve Arabistan'dan teklif geldi, istemiyor."

FATİH TERİM'İN SÖZLEŞMESİ

Fatih Terim'in mukavelesi mayıs ayında bitmiyor. Fatih Hoca'nın mukavelesi, biz ya da sonradan gelecek yönetim iptal ederse biter. Otomatik iptal oluyor diye bir şey yok. 2+3 yıl yaptık mukaveleyi, hocamla beraber yaptık.

Ben burada 33 sene kalayım, korkmayın kalmayacağım. O 33 senede de hocamla devam ederim. Fatih Terim'in Galatasaray'da yaptıklarını inkar edenler çarpılır.”