MAÇ SONUCU: Galatasaray 3-0 Konyaspor

Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, evinde Konyaspor'u konuk etti. Sarı kırmızılılar, Abdülkerim Bardakcı ve Wilfried Zaha'nın attığı gollerle maçı 3-0 kazanmasını bildi.

Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, evinde Konyaspor'u konuk etti. Sarı kırmızılılar, Abdülkerim Bardakcı ve Wilfried Zaha'nın attığı gollerle maçı 3-0 kazanmasını bildi.

Galatasaray'a 3 puanı getiren golleri 63 ve 90+3'te Abdülkerim Bardakcı ve 90'da Wilfried Zaha kaydetti.

Bu sonuçla Galatasaray, puanını 47'ye yükseltti ve Fenerbahçe ile birlikte zirve yarışını sürdürdü. Konyaspor ise 18 puanda kaldı.

GALATASARAY'IN YENİLMEZLİK SERİSİ

Konyaspor'u ağırladığı 23 maçta hiç yenilmeyen ve 19. galibiyetini alan Galatasaray, evindeki yenilmezlik serisini ise 26 maça çıkardı.

Tek gollü galibiyetin ardından Galatasaray, puanını 47'ye yükseltti ve ilk sıradaki Fenerbahçe'nin ardından averajla ikinci sırada yer aldı. Konyaspor ise 2 maçın ardından yenildi ve 18 puanda kaldı.

Galatasaray, perşembe günü Sivasspor'a konuk olacak. Konyaspor ise çarşamba günü Fenerbahçe deplasmanında mücadele edecek.

GALATASARAY 11'İNDE 4 DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında TÜMOSAN Konyaspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, son oynanan resmi müsabakanın ilk 11'ine göre zorunlu 4 değişikliğe gitti. Galatasaray, karşılaşmaya Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay, Tanguy Ndombele, Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Halil Dervişoğlu ilk 11'i ile çıktı. Sarı-kırmızılı ekibin yedek kulübesinde Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Tete, Gökdeniz Gürpüz, Baran Demiroğlu, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Hamza Akman, Efe Akman, Kazımcan Karataş yer aldı.

Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de sahaya sürdüğü Mauro Icardi'den sakatlığı, Sacha Boey ve Lucas Torreira'dan sarı kart cezaları, Hakim Ziyech'ten ise Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Fas Milli Takımı'na gitmesi nedeniyle yararlanamadı. Buruk, Boey'un yerine sağ bekte Kaan Ayhan'a görev verdi. Orta sahanın ortasında Ndombele, sağ kanatta Zaha ve santrforda Halil Dervişoğlu görev yaptı. Ev sahibi takımda, Davinson Sanchez ve Sergio Oliveira sakatlıkları, Cedric Bakambu ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ettiği için kadroda yer almadı.

GALATASARAY YEDEKLERİNİN YAŞ ORTALAMASI 20

Sarı-kırmızılı ekibin yedek kulübesindeki futbolcularının yaş ortalaması 20 oldu. Sakatlıklar, cezalar ve Afrika Uluslar Kupası'na giden oyuncuları nedeniyle 7 eksiği bulunan Galatasaray, maç kadrosunda birçok gence de yer verdi. Galatasaray'ın yedek kulübesinde 32 yaşındaki Günay, 23 yaşındaki Tete, 20 yaşındaki Kazımcan, 19 yaşındaki Eyüp ile Hamza, 18 yaşındaki Baran, Ali Yeşilyurt ve Ali Turap Bülbül, 17 yaşındaki Gökdeniz ve Efe görev bekledi. Bu futbolcuların yaş ortalaması ise 20 olarak gerçekleşti.

HALİL DERVİŞOĞLU İLK KEZ 11'DE

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Halil Dervişoğlu, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçına ilk 11'de başladı.

Bu sezon Süper Lig'de 8 maçta forma giyen 24 yaşındaki santrfor, tümüne yedeklerden dahil oldu. Halil, Mauro Icardi'nin sakatlandığı, Bakambu'nun da milli takımda olduğu haftada 11'de kendisine yer buldu.

NDOMBELE 5 MAÇ SONRA 11'DE

Sarı-kırmızılı ekibin Fransız orta saha oyuncusu Tanguy Ndombele, 5 resmi karşılaşmadan sonra 11'e girdi.

Son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'da İngiltere temsilcisi Manchester United ile yapılan maça ilk 11'de başlayan Ndombele, 5 resmi müsabakanın ardından ilk kez bir maçın başlangıç kadrosunda yer aldı.

MAURO ICARDI İLK KEZ MAÇ KAÇIRDI

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, bu sezon transferi gerçekleşmesinden sonra ilk kez bir maçta forma giymedi.

Sarı-kırmızılı takımın geçen sezon şampiyonluğunda başrolü oynayan futbolculardan olan Icardi'nin bonservisi temmuz ayının sonunda alındı.

Kadroya dahil edildikten sonra UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerindeki Zalgiris maçında statü gereği forma giyemeyen Icardi, sonrasındaki 27 karşılaşmada da sahaya çıktı. Çıktığı 27 resmi müsabakada 17 kez fileleri havalandıran Icardi, ilk kez bir maça çıkmadı.

Fenerbahçe maçında aldığı darbe sonrası yüz kemiklerinde kırık oluşan Mauro Icardi'nin bir süre oynamamasına karar verilmişti.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Mertens, sağdan paslaşarak kullandığı korner sonrası ceza sahası içine orta açtı. Nelsson'un kafa vuruşunda top kaleci Deniz Ertaş'ta kaldı.

15. dakikada Kaan Ayhan'ın sağdan ortasında Kerem Aktürkoğlu altıpas çizgisi önünde topa kafa vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

17. dakikada Kaan Ayhan'ın sağdan açtığı ortada Kerem Aktürkoğlu, topa bekletmeden vuruş yaptı. Meşin yuvarlak, üstten auta gitti.

20. dakikada Zaha, Ndombele'nin pası sonrası ceza sahası içi sağ çaprazından dar açıya rağmen çok sert bir şut çıkardı. Kaleci Deniz Ertaş, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

27. dakikada Kerem Demirbay, sağ çaprazdan kullandığı frikikte topa çok sert vurdu. Kaleci Deniz Ertaş, kaleye giden meşin yuvarlağı kornere çeldi.

33. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasında topla buluşan Kaan Ayhan, ceza sahası içinde bekleyen Mertens'e meşin yuvarlağı aktardı. Mertens'in şutu sonrası genç kaleci Deniz Ertaş topu kurtardı.

48. dakikada ceza sahasının sağında topla buluşan Zaha, içeriye doğru pasını aktardı. Kerem Aktürkoğlu, bu pas sonrası şutunu çekti ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

56. dakikada Guilherme'nin ortasında arka direğe hareketlenen Oliveria topa bekletmeden vuruş yaptı. Kaleci Muslera'dan dönen meşin yuvarlak, Andreasen'in önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda, kaleci Muslera topu kontrol etti.

63. dakikada Galatasaray golü buldu. Abdülkerim Bardakcı, Kerem Demirbay'ın soldan ortasında ceza sahası içinde topa yarım vole vurdu ve takımını öne geçiren golü attı: 1-0.

69. dakikada Kerem Demirbay'ın sol taraftan kullandığı korner sonrası ön direğe doğru hareketlenen Abdülkerim Bardakcı, topu altıpas çizgisine doğru çıkardı. Bu pas sonrası Nelsson, kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak direğe takıldı.

85. dakikada Calvo'nun pas hatası sonrası Halil Dervişoğlu topu kaptı ve driplingle ceza yayına gelerek meşin yuvarlağı Kerem Aktürkoğlu'na aktardı. Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası içinde yaptığı vuruşta, top yandan auta çıktı.

90. dakikada Kaan Ayhan'ın ceza sahası dışı sağ çaprazından yaptığı vuruşta, kaleci Deniz Ertaş meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topta Zaha, altıpas çizgisi üzerinde golünü attı ve farkı ikiye çıkardı: 2-0.

90+3. dakikada Eyüp Aydın'ın sol taraftan kullandığı kornerde, ceza alanı içinde Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 3-0.

Müsabaka, ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: RAMS Park

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Ok, Serkan Olguncan

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay (90+2 Ali Bülbül), Ndombele (Dk 90+2 Eyüp Aydın), Zaha, Mertens (Dk. 71 Tete), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 85 Kazımcan Karataş), Halil Dervişoğlu (Dk. 90+2 Efe Akman)

TÜMOSAN Konyaspor: Deniz Ertaş, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Calvo (Dk. 90+1 Rak), Guilherme, Soner Dikmen (Dk. 90+1Yunus Mallı), Oğulcan Ülgün (Dk. 74 Ahmet Oğuz), Andreasen (Dk. 74 Muric), Cicaldau (Dk. 83 Emrehan Gedikli), Moreno, Oliveria

Goller: Dk. 63 ve 90+3 Abdülkerim Bardakcı, Dk. 90 Zaha (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 37 Abdülkerim Bardakcı, Dk. 79 Barış Alper Yılmaz, Dk 81 Kaan Ayhan (Galatasaray), Dk. 51 Oliveria, Dk. 62 Adil Demirbağ, Dk. 63 Calvo (TÜMOSAN Konyaspor)