Büyük şölen başlıyor

5. Etnospor Kültür Festivali, 9-12 Haziran'da İstanbul'da yapılacak. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Kültürel zenginliğin kaybolmaması için çalışıyoruz” dedi.

AKŞAM

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen 5. Etnospor Kültür Festivali, yarın İstanbul'da başlayacak. Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda 9-12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek İstanbul 5. Etnospor Kültür Festivali ile ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan şu mesajları verdi:

"12 ülkenin bakanıyla niyet belgesi imzalamış bulunuyoruz. BM, UNESCO ile iş birliği alanlarını genişletmeye devam ediyoruz. Türkiye'de yaptığımız Etnospor Kültür Festivali ile ilgili aslında dünyadaki en geniş kapsamlı geleneksel spor şöleni diyebiliriz.

ATLI GÜREŞ İLK KEZ KATILIYOR

Bu sene Kazakistan'dan atlı güreş, misafir spor dalımız olacak. Çok keyifli bir spor. Düğünlerde gelin damat arasında dahi oynanan bir oyun. Kamuoyumuz bu sporu da keyifle izler inşallah. Çocuk oyunları, sanat atölyeleri, evrensel lezzetler de etkinlikte olacak. Cumartesi güreş etkinlikleri olacak. Kabali sporunu burada tanıtacağız. Bu yıl 26 ülkeden spor, sanat, kültür, gastronomi alanında binden fazla katılımcı yer alacak ve 20 ülke mutfağı ayarlayacağız.

60 ÇOCUK OYUN ALANI

Bilal Erdoğan: "Atölye çalışmaları, çocuk oyunlarının çok ön planda olduğu çalışmalar yapılacak ailelerimizle beraber. Tüm etkinlikleri, sporları, oyunları, misafirlerimiz ücretsiz olarak deneyimleyecekler. Çocuklar için alanda 60'a yakın oyun olacak. Ailelerimiz at binip ok atarken, çocuklar topaç atabilecek. Kıl çadırlarımızda göçebe yaşamdan örnekler olacak. Sahne etkinliklerimizle de ziyaretçilerimize keyifli anlar yaşatmayı planlıyoruz."

ETNOSPOR MÜZESİ

Kültür Bakanlığı desteğiyle Sanal Etnospor Müzesi adını verdikleri bir müzeyi de ziyaretçilerle buluşturacaklarına işaret eden Erdoğan, "Türkiye böylece geleneksel sporların dünyadaki önemli merkezi, cazibe merkezi haline geliyor." bilgisini verdi.