Büyük pişmanlık! Abdullah Avcı'nın yüzüne bakmadığı isim gol kralı oluyor

Yıllar sonra Spor Toto Süper Lig'e yükselme hesapları yapan İstanbulspor'u taşıyan kaptan İbrahim Yılmaz, attığı gollerle takımını sırtlarken diğer yandan da gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor. Medipol Başakşehir altyapısından yetişen 28 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor ile şampiyonluğa koşan Abdullah Avcı tarafından zamanında yetersiz görülüp gönderilmişti.

Aksam.com.tr

TFF 1. Lig'de Süper Lig'e yükselme yarışı tam gaz devam ederken, aynı rekabet gol krallığında da sürüyor. Krallığa oynayan İbrahim Yılmaz, eski hocası Abdullah Avcı'ya nazire yaparcasına başarılı performansını İstanbul ekibinde devam ettiriyor.

ABDULLAH AVCI ZAMANINDA TAKIMDAN GÖNDERİLDİ

Futbola Medipol Başakşehir'de -o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor- başlayan Yılmaz, bir türlü yetiştiği takımda beklediği forma şansını yakalayamadı. Abdullah Avcı'nın 2'nci döneminde Altınordu ve Şanlıurfaspor'a kiralanan 28 yaşındaki golcü oyuncunun Başakşehir hikayesi, 2015 yazında bedelsiz şekilde Darıca Gençlerbirliği'ne gönderilmesiyle son buldu.

1 yıl sonra İstanbulspor'a transfer olan İbrahim Yılmaz, o gün bugündür sarı-siyahlı takımda ter döküyor. Yılmaz, 2016/2017 sezonundan geçtiğimiz sezona kadar takmıyla 151 maça çıkarken, 35 gol-20 asistlik bir performans sergiledi.

ABDULLAH AVCI'YA SELAM, YOLA DEVAM!

İstikrarlı oyunuyla takımda kaptanlığa kadar yükselen tecrübeli futbolcu, asıl patlamayı bu sezon yaptı ve 26 maçta 15 gol, 4 asist üreterek gol krallığı yarışında zirveye tırmandı.

İbrahim Yılmaz iyi oyununu gollerle süslerken bir yandan da eski teknik direktörü Abdullah Avcı'ya bir nevi selam gönderiyor. Trabzonspor ile kariyerinin ilk şampiyonluğuna koşan Avcı'nın İbrahim Yılmaz'ı takip edip etmediği bilinmiyor.

PLAY-OFF YOLUNDA ROLÜ BÜYÜK

İstanbulspor ligde 47 puanla 4. sırada yer alıyor. İlk 2 sıraya girip direkt Süper Lig'e yükselme şansı düşük bir ihtimal olan sarı-siyahlı ekip, ilk 6 sırada yer alıp, play-off'lara kalmanın peşinde.

Bu başarıda önemli bir payala sahip olan İbrahim Yılmaz'ın Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 1 milyon euro.