Büyük hayale bir adım

Paris Olimpiyatları ilk gününde 10m havalı tabancada 577 puanla 7. olup İlk 8'e giren Şevval İlayda Tarhan, bugün 13.00'te finale çıkacak. ''Nazar değmesin, hedefim çok büyük'' diyen Şevval, madalyaya bir adım uzaklıkta.

AKŞAM SPOR

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda atıcılık kadınlar 10m havalı tabanca elemelerinde Şevval İlayda Tarhan, 577 puanla 7. olarak adını finale yazdırdı. Kadınlar 10 metre havalı tabanca kategorisinde elemeler, Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde yapıldı. Olimpiyatlara ilk kez katılan milli sporcu Şevval İlayda Tarhan, 577 puanla 7. sırada yer aldı ve yarınki finalde yarışmaya hak kazandı. 2000 doğumlu sporcumuzun her alacağı 10 metre havalı tabanca finali bugün saat 13.00'te başlayacak.

FİNALDEKİ İLK TÜRK SPORCU

Türkiye Atıcılık Federasyonundan yapılan açıklamada Şevval İlayda'nın, olimpiyatlarda bu disiplininde finale yükselen ilk Türk sporcu olduğu belirtildi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda aynı kategoride mücadele eden diğer milli sporcu Şimal Yılmaz ise 557 puanla müsabakayı 42. sırada tamamladı. Sıralamada ilk 8'e giremeyen Şimal, finale kalamadı. Atıcılık tarihinde ilk kez finale çıkmaya hak kazanan sporcumuz, geçtiğimiz ay verdiği röportajda adeta bugünü görerek konuşmuştu.

ASKER OLMAK İSTEMİŞTİM

Uluslararası alanda 8 madalyası bulunan Tarhan, son katıldığı Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası'nın Almanya ayağında 10m havalı tabanca karışık takım kategorisinde altın almıştı. Başarılı sporcu Paris öncesi şu açıklamayı yapmıştı: "Olimpiyat için çok emek verdik. Kariyerim boyunca katılacağım ilk Olimpiyat olacak. Asker olma hayaliyle atıcılığa başlamıştım. Ailemin hayalleriyle bu sporu gerçekleştiriyorum. Hedefim sürpriz kalsın, çok büyük. Gerçekleşmeme ihtimalinden çekiniyorum."