Bursaspor'da isyan: Senetler geçersiz, kuruş alamadık

Bursasporlu futbolcular, yaşanan krizle ilgili ıslak imzalı bir bildiri yayımladı. Bildiride “Sezon başından bu yana bir kuruş maaş alamayan tek futbolcu grubuyuz” denildi.

AKŞAM

TFF 1. Lig'deki play-off yarışının 7 puan gerisine düşen Bursaspor'da son olarak futbolcular, sosyal medya hesaplarından maaşların ödenmediği ve sözlerin tutulmadığı yönünde kendi ıslak imzalarının da yer aldığı ortak bir bildiri paylaştı. Bildirinin içeriğinde mali konularla ilgili yaşanan sıkıntılar dile gerildi.

"BUGÜNE KADAR HER KOŞULDA SAVAŞTIK"

Bildiride Bursasporlu futbolcular şu sözleri kullandı: "Biz liglerimizde sezon başından bu yana bir kuruş maaş alamayan tek futbolcu grubuyuz. Verilen senetlerin geçersiz çıkması, primlerin bile gecikmesi, aylardır personele maaşların yatmaması, normal kabul edilmemeli. Bugüne kadar her koşulda savaştık, bu formaya sahip çıktık, sezon sonuna kadar da çıkmaya devam edeceğiz."

ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Bursaspor bir şok daha yaşadı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun elektrikleri, Bursaspor'un borçlarını ödeyememesi sebebiyle kesildi. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu ile birlikte Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin elektrikleri de, 2019 yılından bu yana biriken 4 milyon liralık borç nedeniyle kesintiye uğradı.