Bursaspor Trabzonspor'u mağlup etti

Haftanın açılış maçı adeta nefes kesti. Ligde zor günler geçiren Trabzonspor, Bursaspor deplasmanında da umduğunu bulamadı. Gol düellosu şeklinde geçen maçı yeşil-beyazlılar 3-2 kazandılar. Bursaspor'un gollerini Batalla(2) ve Şener atarken, bordo-mavililerin golleri Henrique ve Halil Altıntop'dan geldi. Trabzonspor bu yenilgile düşme hattına iyice yaklaştı.

COLMAN ÇILDIRDI! ARKADAŞINI TOKATLADI!

HİKMET KARAMAN MAÇ SONU NE DEDİ?

TOLUNAY KAFKAS'DAN 'ÖRÜMCEK AĞI' BENZETMESİ

MAÇ GOL İLE BAŞLADI

Bursaspor maça gole başladı. İkinci dakikada Musa'nın pasıyla sağ kanattan hareketlenen Şener, topu ön direğe ortaladı. Belluschi'nin topuğuyla dokunduğu topa Batalla gelişine vurdu. Defansa da çarpan meşin yuvarlak Trabzonspor filelerine gitti.

FIRTINA ÇOŞTU

Trabzonspor 11’de cevap verdi. Soner'in uzun pasıyla hareketlenen Henrique, topa sert vurdu. Üst direkten dönen topu İbrahim çevirmek istedi. Pozisyonu takip eden Henrique zaten gol çizgisini geçen meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi. 22. dakikada Trabzonspor öne geçti. Olcan'ın ara pasıyla sağ kanattan ceza alanına giren Halil, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi.

BATALLA DENGEYİ, ŞENER GALİBİYETİ GETİRDİ

Bursaspor 35’de skora dengeyi getirdi. Sol kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Vederson, topu penaltı noktasına ortaladı. Batalla'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 44. dakikada Bursaspor bir kez daha öne geçti. Batalla'nın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Şener'in sert şutunda top kaleci Onur'un kapattığı köşeden filelere gitti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi.

İKİNCİ YARI İLK YARIYI ARATTI

İkinci yarıda ise oyundaki tempo ilk yarıdan farklıydı Bu kez yakalanan pozisyonlarda ise iki takımın hücumcuları beceri gösteremedi. 54’te Vederson'un yerden sert ortasına Bamba ters bir vuruş yaptı. Kale direğinden dönen topu yine Bamba uzaklaştırdı. Bursaspor 79’da farkı ikiye çıkarma şansı yakaladı. Belluschi ceza sahasına girerken plase denedi savunmadan döndü. Önünde bulduu meşin yuvarlağı Tuncay kaleye gönderdi top auta gitti.

Kalan dakikalardaki Trabzonspor baskısından sonuç çıkmayınca Bursaspor gol düellosunda kazanan taraf oldu.

Bursaspor, bu skorun ardından puanını 40'a yükseltti ve 4. sıraya yerleşti. 3 haftadır 3 puan hasreti çeken Trabzonspor ise 31 puanla 16. sırada bulunan Gaziantepspor'un 2 puan üstünde, maç fazlasıyla 11. sırada yer aldı.

Süper Lig'in 27. haftasında Bursaspor deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacakken, Trabzonspor ise evinde Antalyaspor'u konuk edecek

Adalet örümcek ağı

TRABZON Teknik Direktörü Tolunay Kafkas maçtan sonra hakem kararlarından ve adaletsizlikten yakındı. Kafkas, "Türkiye'de adalet sistemi örümcek ağına benziyor. Güçlü olan delip geçiyor, zayıf olan da sarılıp kalıyor" ifadesini kullandı. Genç hoca, Colman ve Batalla arasındaki tartışmayı ise, "Batalla'yla Colman tartıştı. Bu tür gerilimli maçlarda böyle şeyler olur. Mustafa da araya girdi. Bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Kafkas, "Fikstür avantajlı gibi gözükmeye başladı ama her maç çok zor. Oynanmadan kazanılmıyor. Artık maç kazanmak durumundayız. Telafisi yok, çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Lige verilen 15 günlük arada eksiklerimizi gidereceğiz" dedi.

LİGDE 124 maçta 36 golü olan Batalla, 9'unu 4 büyüklere attı: Trabzon'a 4, Beşiktaş'a 3, GS ve FB'ye 1'er gol.

İLK yarıda 17 maçta 15 golle en az gol yiyen takım olan Trabzon, 2. yarıda kalesinde 9 maçta 17 gol gördü.