Burası Türkiye buradan çıkış yok

Türkiye dışında en fazla Türk'ün yaşadığı yer olan Almanya'nın başkentinde Türkiye-Hollanda maçı bugün 22.00'de başlayacak. 75 bin kişilik stadyumun çoğunluğunu Türk taraftarların doldurması bekleniyor.

AKŞAM SPOR

EURO 2024 Son 16 Turu maçında Avusturya'yı eleyerek çeyrek finale çıkan Türkiye, bugün yarı final için Hollanda ile karşılaşacak. Saat 22.00'de başlayacak olan mücadeleyi Fransız Clement Turpin yönetecek. Maçlara topladığı seyirci ortalamasıyla ev sahibi Almanya'yı bile geride bırakan Türkiye, bugün de Portakallar'a karşı tribünde baskı kuracak. 3 milyon civarı nüfusu bulunan Berlin'de 300 bin Türk yaşıyor. Maçın oynanacağı 75 bin kişi kapasiteli stadyumun büyük çoğunluğunu Ay-Yıldızlı taraftarların doldurması bekleniyor. Türk sporseverler, "Burası Türkiye, buradan çıkış yok" tezahüratlarıyla takımımızı destekleyecek.

İSMAİL VE ORKUN YOK

Avusturya maçında gördükleri kartla cezalı duruma düşen İsmail Yüksek, Orkun Kökçü ve glo sevinci nedeniyle 2 maç ceza alan Merh Demiral bugün forma giyemeyecek. 8 oyuncumuz da ceza sınırında. Ancak Türkiye turu geçerse sarı kartlar sıfırlanacak. Yarı finale sarı kart taşınmayacak. Türkiye Hollanda ile en son son 7 Eylül 2021'de oynadı. 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu müsabakasını Hollanda 6-1'lik skorla kazandı. Milli takımın tek golünü 90+2. dakikada Cengiz Ünder attı. Milliler, Avustuya maçında olduğu gibi turu geçerek bu 6-1'lik yenilginin intikamını almak istiyor.

BAŞKAN ERDOĞAN TRİBÜNDEN İZLEYECEK...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek fi nalinde Hollanda ile karşılaşacağı maçı tribünden izleyecek. Başkan Erdoğan, Azerbaycan'ın Şuşa kentinde 6 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılacağı programını iptal etti. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya galibiyeti sonrası telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Almanya'ya davet etmişti.

CEZA KAMÇILADI

Hollanda maçı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA'nın Merih Demiral'a uyguladığı ayrımcılığın takımımızı ekstra motive ettiğini söyledi. İtalyan hoca, "Haksızlık. Ben Merih ile konuştum. Siyasi sembol değil. Bizim tarihimizin sembolü. Türk olmanın gururunu taşıyan bir sembol. Bize haksızlık yapıldı ancak bu bizden hiçbir şey eksiltmeyecek. Aksine bizi kamçılayacak, motive edecek. Ekstra güç katacak. Yanlış yaptılar. Biz tarih yazmak için oynuyoruz. Yarınki maça hazırız. Umarım devam ederiz" diye konuştu.