Burak Yılmaz'ın transferi son anda yatmış! Galatasaray ve Beşiktaş...

Fortuna Sittard'a 2+3 yıllık imza atan Burak Yılmaz, kariyerine ve gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Henüz hazır olmadığını dile getiren Burak Yılmaz, ligin ilk haftasındaki Ajax maçında forma giyemeyeceğini duyurdu.

Lille'den Fortuna Sittard'ın yolunu tutan Burak Yılmaz, Hollanda'daki kariyer planı ve gündeme dair çok konuşulacak ifadeler kullandı. Teknik direktör olmak istediğini belirten Burak Yılmaz, milli takıma dönmeyeceğini belirtti.

Radyospor'a konuşan Burak Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

"AJAX MAÇINDA OYNAYAMAYACAĞIM"

"Her şey yolunda daha hazır değilim. Yaklaşık 5-6 gündür çalışma yapamadım. Çalışma izni nedeniyle de sorun olmuştu. Bu haftaya hazır olamayacağım, oynamayacağım ama önümüzdeki hafta oynayacağım inşallah.

FORTUNA SITTARD'IN PROJESİNİ NEDEN KABUL ETTİ?

5 senelik bir projeyle geldiler. 5 senelik sözleşme imzaladım, 2 senelik oyuncu 3 senelik aslında hocalık ama iki sene sonra hangi pozisyonda yer alacağıma kulüple birlikte karar vereceğimiz bir proje oldu. Ama ben şu an için hocalık olarak düşünüyorum. O şekilde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ama onun yanı sıra ben şu an bir oyuncuyum ve oyuncu olarak konsantre olmam gereken şeyler var. Bunu da biliyorum. Ama Fortuna benim tecrübelerime, futbolculuğuma, kişiliğime, karakterime güvenip futbol sonrası için de bir harita çizdi. O yüzden bu projeyi kabul etmemdeki gerekçe buydu.

TEKNİK DİREKTÖR OLACAK MI?

Ben aslında şu an için teknik direktör olmak istiyorum ama iki sene önce aklımda hiç teknik direktörlük yoktu, şu anda olabileceğimi düşünüyorum. Aslında buna 2 sene sonra kulüple oturup karar vereceğiz. Ama ben hayatım boyunca sahanın içinde oldum, bundan sonra da saha içinde olmayı istiyorum. Ama ilerleyen süreçler ne gösterir onu da bilemem.

HANGİ TAKIMLARDAN TEKLİF ALDI?

Evet, kesinlikle aldım. Ben şimdi hangi takım olduğunu söylemeyim. Aslında sözleşmem elimde olunca dünyanın her ülkesinden hemen hemen teklif aldım. Ama her teklif aldığım kulüplerin üst yöneticilerine cevabım, bundan sonrasını da benimle planlayabilecek bir projeleriyle gelmeleriydi. Çünkü 1 sene ya da 2 sene üst düzey oynayabilirim. Fizik olarak bir sıkıntım yok ama artık kendimi de düşünüp futbol sonrasına da yatırım yapmam gerekiyordu. Ben her aldığım teklife bu yönde cevap verdim. Fortuna da bana bu yönde güvendiği için çok güzel bir proje ile geldi. Buraya gelmemdeki en büyük etken buydu.

ABD'NİN KAPISINDAN DÖNMÜŞ

Çok ciddi görüştük. Onlar geldi, hatta ben de tatilde oradaydım ama onlar da Fransa'ya geldiler, görüştük ama dediğim gibi ben futbol sonrasını ve ailemi de düşünmek zorundaydım. O yüzden uzun süreli bir yerde olmayı tercih ettim açıkçası. Teklif Inter Miami mi ya da diğerleri mi bununla ilgili bir şey söylemek istemiyorum.

MİLLİ TAKIMA KAPILARI KAPATTI

Kesinlikle dönme ihtimalim yok tekrardan. Ben ülkeme Aslan gibi hizmet ettim, gereğini yaptım, Milli, Takım'ın her kategorisinde oynadım, kaptanlık yaptım. Allah bana nasip etti bu güzel duyguları ama bundan sonra arkadaşlarımı saha dışlından destekleyeceğim. Kesinlikle Milli Takım'a geri dönme durumu söz konusu değil.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF ALDI MI?

Evet, oldu ama bunu Galatasaray ya da Beşiktaş olarak söylemek istemiyorum ama oldu dediğim gibi uzun süreli benim futbol sonrasında da olabileceğim bir proje değildi. Böyle bir projeyle gelinmedikleri için ben de açıkçası tercih etmedim. Ondan sonra onlar da başka alternatiflere yöneldiler. Çok saygı çerçevesinde çok harika bir iletişim oldu ama bazen de anlaşmalar olmuyor. Bu şekilde sonlandırdık.

"LİLLE TEKLİF YAPTI AMA KALMAK İSTEMEDİM"

Bana bir senelik daha teklif yaptılar ama ben orada kalmak istemedim açıkçası. Resmi olarak bir sene daha teklif yaptılar. Onlara da teşekkür ediyorum. Ama ben orada kalmak istemedim açıkçası.

"RIDVAN YILMAZ DOĞRU YAPTI"

Rıdvan için çok hayırlısını diliyorum. Bu süreçte de onun yanındaydım ve destek oldum. Çünkü Frankfurt'a gidecekti, gidemedi. Ben çok doğru yaptığını düşünüyorum. İnşallah, Beşiktaş'tan ayrılarak değil Avrupa'ya açılarak, kulübüne de para kazandırdı. Çok güzel bir gidiş oldu onun için. Ona başarılar diliyorum."