Burak Yılmaz'ın süper dönüşü

Kartal’a devre arasında transfer olan Burak Yılmaz, 8 lig maçında attığı 6 golle adeta coştu. Beşiktaş’ta daha önce 1.5 sezon forma giyen milli futbolcu, 49 resmi maçta 7 gol atabilmişti.

AKŞAM

BEŞİKTAŞ’IN santrforu Burak, Siyah-Beyazlı takımdaki 2. döneminde başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Kartal’ın devre arasında Trabzon’dan aldığı 33 yaşındaki milli futbolcu, Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında görev aldığı 8 maçta fileleri 6 kez havalandırdı. Beşiktaş’ta ilk olarak 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında olmak üzere 1.5 yıl forma giyen Burak Yılmaz, söz konusu dönemdeki performansıyla beklentileri karşılayamamıştı.

ŞANSLARI KULLANAMADI

Kartal’da 2006-2007 sezonunda 30 lig ve 7 Türkiye Kupası maçında Beşiktaş forması giyen Burak, fileleri 6 kez havalandırmıştı. Yakaladığı şansa rağmen beklentileri karşılayamayan Burak Yılmaz, 2007-2008 sezonunda ise gözden düşmüş ve 9 Süper Lig, bir Türkiye Kupası ile 2 Avrupa kupası maçı olmak üzere 12 karşılaşmada oynayıp sadece bir gol bulabilmişti. 1.5 sezonda 7 gol atabilen Burak, ortaya koyduğu kötü performansla 2007-08’in devre arasında Manisa’ya transfer olmuştu.

REKORA DA ORTAK OLDU

Deneyimli oyuncu, özellikle Vodafone Park’ta ortaya koyduğu performansıyla dikkat çekiyor. Beşiktaş’ın Dolmabahçe’de yaptığı 5 lig maçında görev alan Burak, 6 gol atmayı başardı. Sadece Erzurumspor maçında fileleri havalandıramayan Burak, Bursa ve F.Bahçe’ye ikişer, Konyaspor ile Göztepe’ye birer gol kaydetti. Burak, Vodafone Park’ta üst üste 4 maçta fileleri havalandırarak, Siyah-Beyazlı ekibin eski oyuncuları Aboubakar, Negredo ve Pepe’nin gol atma serilerine ortak oldu.