Burak Elmas'tan Ali Koçvari karar! Galatasaraylı taraftarlar çılgına döndü! Ersun Yanal detayı...

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, sarı-kırmızılılardan haber bekleyen Okan Buruk'u, 2000-2001 sezonu devre arasında Emre Belözoğlu ile birlikte Inter'le anlaşarak, şampiyonluğa koşan takımın konsantrasyonunu bozduğu gerekçesiyle veto etti. O dönem Galatasaray, üst üste 5. şampiyonluğun kıyısından dönerken; sarı-kırmızılı renklere gönül verenler, başkan Burak Elmas'a sosyal medyadan ateş püskürdü. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un da Ersun Yanal için aynı şeyleri söylediğini belirten taraftarlar, Ali Koç'un küme düşme tehlikesini görünce korkudan Ersun Yanal'ı Fenerbahçe'nin başına getirdiğini hatırlattı.

Galatasaray'da Burak Elmas'tan Okan Buruk vetosu... Domenec Torrent'in de çare olamadığı Galatasaray, İspanyol hoca yönetiminde 5 maçta 2 puan alınca gözler Buruk'a çevrildi, Okan Buruk, konuyla ilgili sorulara, "Bana gelen bir şey yok. Zaten takımın başında bir teknik direktör var. Galatasaray'dan bir teklif gelirse buna 'hayır' deme lüksüm yok." cevabını verirken, sarı-kırmızılılardan teklif gidecek gibi de görünmüyor. Nedeni ise Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın Buruk'a yaklaşımı. Elmas'ın bu kararının gerekçesi ve perde arkası şöyle...

Domenec Torrent'e isyan! Galatasaraylı futbolculardan flaş hareket

BURAK ELMAS, YÖNETİM TOPLANTISINDA SÖYLEDİ

Hürriyet'te yer alan haberde, Galatasaray Yönetim Kurulu, Fatih Terim ile yolları ayırma kararı aldıktan sonra yaklaşık 1.5 ay önce yeni teknik direktörü belirlemek için bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Burak Elmas'ın bu iş için görevlendirdiği Işıtan Gün her ne kadar Domenec Torrent ile anlaşmış olsa da, bazı yöneticiler kulübün içinde bulunduğu şartlar nedeniyle "şu aşamada yerli teknik adam" getirilmesinin daha doğru olacağını dile getirdi.

Sorunun adı Luiz Gustavo: O detay Fenerbahçe'nin canını sıkıyor

BURAK ELMAS'A BÜLENT KORKMAZ VE OKAN BURUK ÖNERİSİ

Bu görüşü savunanlar yerli teknik direktör olarak, her ikisi de Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyon olduğu efsanevi kadroda forma giyen Bülent Korkmaz ve Okan Buruk'u önerdi. Ancak başkan Elmas, Buruk'a kararlı biçimde karşı çıktı ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade etti.

Mircea Lucescu bombası! Fenerbahçe'de herkes Joachim Löw'ü beklerken...

OKAN BURUK İMKANSIZ, BÜLENT KORKMAZ BELKİ

Burak Elmas, Okan Buruk'a neden karşı olduğunu şöyle anlattı:

2001'de Okan'ın Inter'e gidişini asla unutamam. Sezon bitmeden Inter'le anlaşınca takımın motivasyonu ve konsantrasyonu bozuldu. Bu yüzden üst üste 5. şampiyonluğu kaçırdık. O dönemde neler yaşandığını çok iyi biliyorum. Ben başkan olduğum sürece Okan Buruk'la çalışmam.

Elmas'nın bu net tavrı sonrası Torrent'le anlaşma yapılmasına karar verildi. İlk 5 maç itibarıyla bekleneni veremeyen Torrent'in ayrılması durumunda teklif götürülecek ismin Bülent Korkmaz olacağı belirtiliyor.

Eyvah Samatta! Fenerbahçe'ye kötü haber geldi

GALATASARAYLILAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ: "SEN ALİ KOÇ MUSUN?"

Çıkan haberler sonrası sosyal medya adeta karıştı. Burak Elmas'ın bu kararını Ali Koç'un Ersun Yanal kararına benzeten Galatasaraylı taraftarlar başkan Elmas'a ateş püskürdü. Başkan seçilmeden önce Nisan 2018'de "Ersun Yanal" sorusuna, "Siz benim hayal ettiğim Fenerbahçe'yi anlayamamışsınız." yanıtını veren Ali Koç, 2018-2019 sezonunda Fenerbahçe'nin küme düşme tehlikesi yaşamasının ardından apar topar takımın başına Ersun Yanal'ı getirmişti. İşte taraftarların yorumlarından bazıları...

Galatasaray'da kılıçlar çekildi: Burak Elmas'a karşı Dursun Özbek ve Abdurrahim Albayrak sürprizi

"AYNI ERSUN YANAL GİBİ"

- "Ali Koç da aynısını Ersun Yanal için söylemişti. Küme düşme tehlikesini görünce korkudan getirmişti. Aynı şey Burak Elmas için de geçerli. Okan Buruk gelmek zorunda. Yoksa ne Avrupa'da ne de ligde başarı beklensin."

- "Ali Koç olmuş bu adam. O da 'Ersun gelmez' diyordu 6 ay sonra Okan Buruk geldi bile."

- "Harbiden Ali Koç sendromu yaşıyor Galatasaray."

- "Okan gitti şampiyonluk mu kaçtı? Kıraathane muhabbetine döndü iyice iş.

" - Sen 'Başkan olduğum sürece teknik direktörüm Fatih Terim.' diyordun sana inanan mı kaldı?"

- "Senin Fatih hocan da o sene Galatasaray'ı bırakıp Fiorentina'ya gitmedi mi?!"

- "Bu kötü bir Ali Koç taklidi ya. Onun gene parası var, veriyor. Bu arkadaş onu da yapmıyor. Allah hepimize sabır versin."

- "Galatasaray'ın yaşayan efsanesini kovan başkan diyor bunu."

- Keşke 'Siz benim vizyonumu halen anlamadınız.' deseymiş tam olurdu."

- "Yeminle Ali Koç kaçmış içine."