Burak Elmas'tan Fatih Terim için gündemi sarsacak sözler: Teyit ettik!

Burak Elmas 11 Haziran'daki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Öte yandan Burak Elmas'ın Fatih Terim için söylediği sözler olay oldu! Başkan Elmas, Fatih Terim'in ibrasızlık için çalışmalar yaptığını ve bunu teyitli olduğunu belirtti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, adaylık konusuna son noktayı koydu. Burak Elmas 11 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Öte yandan Başkan Elmas'ın Fatih Terim'le ilgili söyledikleri gündemi sarstı. Burak Elmas, Fatih Terim'in ibrasızlık için çalıştığını teyit ettiklerini dile getirdi.

BURAK ELMAS: ADAY DEĞİLİM

Burak Elmas'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün ümit ediyorum Galatasaray Spor kulübü başkanı olarak bu dönem karşınıza son çıkışım. 30 Nisan'da yapılacak seçimde aday değildim. 11 Haziran'da yapılacak seçimde de aday değilim. Böyle bir dedikodunun önünü kapatmak adına size bu açıklamayı yapma gereği duydum.

"50 MİLYON EUROLUK MALİYETİ 27 MİLYON EUROYA İNDİRDİK"

Hatalarımız oldu ama hiçbir hatamız Galatasaray'a çizdiğimiz stratejiden Galatasaray'ı uzaklaştırmadı. Yaptığımız bazı stratejik konulardan bahsetmek istiyorum. Geldiğimizde 50 milyon euro olan takım maliyetini bu sezon başı itibarıyla 27 milyon euroya indirdik. Kiralık oyunculardan çıkarak Galatasaray'ın geleceğine yatırım yaptık. Galatasaray'ın futbolda uzun vadeli sürdürülebilir bir başarı elde edeceğini düşünüyorum

METİN ÖZTÜRK SÖZLERİ

Metin Öztürk bu olağan genel kurulu kendi iktidar mücadelesi için oyun haline getirmiştir. Metin Öztürk Bey beni kayyım başkanı olmakla itham etmiştir. Galatasaray'ı hiç tanımadığını hiç bilmediğini ortaya koymakla beraber benim iyi niyetimi suistimal etmiştir. Daha bizim seçildiğimiz ilk zamanlarda, 'Mart ayında ibrasızlık, Mayıs ayında da seçim olur' demiş ve bu olağan genel kurulu kendi iktidar mücadelesi için oyun haline getirmiştir. Galatasaray doğru yolda gitsin diye bunlara cevap vermedim ama bu tür hakaretleri, yalan haberleri devam ettirmeyi kendilerine hak görmeye ve biz sustukça devam etmiştir. Bu süreçte özellikle aileme, geniş aileme teşekkür ediyorum çünkü bu süreç kolay değil. Aileme ciddi saldırılar oldu, hakaretler oldu. Son ana kadar yanımda durdular, teşekkür ederim.

"ABDURRAHİM ALBAYRAK'IN NASIL BİRİ OLDUĞUNU SİZLERE GÖSTERECEĞİM"

Sizlere Abdürrahim Albayrak'ın nasıl biri olduğunu göstereceğim. Genel Kurul iradesini hiçe saydılar... Bedavaya aldık dedikleri Oğulcan Çağlayan transferinde neler yaşadık gördünüz. Bunlar divan kurulunda hadsiz bir şekilde aileme de hakaret ettiler. Abdurrahim Albayrak'ın nasıl bir kişilik olduğunu size anlatacağım. İbra olmadıktan sonra mahkeme kararıyla iki sene Galatasaray'ı yönetmeye devam ettiler. Genç Liseli kardeşlerimizin linç edilmesine sessiz kaldılar.

FATİH TERİM'LE İLGİLİ OLAY SÖZLER

Biz bir idealle yolla çıktık. Kişilerle birlikte olmak ya da olmamak idealden vazgeçmemize engel değil. Farklı fikirlerimiz olan yönetici arkadaşlarımız oldu, bu arkadaşlarımızla yollarımızı ayırdık. Ben yakıştığı gibi davrandım ama aynı davranışı arkadaşlarımdan göremedim. Bu konuyla ilgili içeride de çok tartıştık. (Fatih Terim'den sonra Torrent'in gelmesi) Ben doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Fatih hocayla ilgili görüşlerimi anlattım, kendisine duyduğum sevgiyi ve bu kararı alırken ne kadar zorlandığımı söyledim. Her ne kadar sonrasında Fatih hocanın ibrasızlık için çalıştığını arkadaşlarım teyit etmiş olsa da..."

"LUIS CAMPOS ÜCRET ALMADI"

Luis Campos, şu ana kadar Galatasaray'dan herhangi bir ücret almadı. Onlar da şaşırdılar, yabancı oldukları için daha çok şaşırdılar. Luis de bu sistemde görev yapmayacağını söyledi. Yeni bir sistem kurmak istedim. Bu seçim süreci onları da şaşırttı. Luis Campos ile Mayıs ayında sözleşme imzalayacaktık. Yeni yönetim, çalışmak isterse kendisini ikna etmek zorunda.

"DOMENEC TORRENT'İN FUTBOL BİLGİSİNE GÜVENİYORUM"

Pasquale Sensibile ve Domenec Torrent'le konuştuk, kimse bir takımda 4 ay çalışmak istemez. Olaylar bizim planlarımız dışında gelişti. Torrent'in karakterine ve futbol bilgisine güveniyorum. Fakat bazen doku uyuşmuyor. Rakip takımlara da bakmak lazım. Kendi dönemlerinde kaç tane teknik direktör değiştiriyorlar. Bunlar olabilir.